Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BELARUS FENA KARIŞTI
BELARUS FENA KARIŞTI
Belarus'ta polisin gösteri yapan 400'ün üzerinde protestocuyu gözaltına aldığı bildirildi.Güvenlik güçleri, başkent Minsk'in ana caddesi boyunca yürümek isteyen yaklaşık 700 kişiyi çevik kuvvetin oluşturduğu kordonla engelledi. Polis daha sonra göstericileri gözaltına almaya başladı.
25 Mart 2017, 21:15
 
 
Beyaz Rusya'da, yüzlerce gösterici en az 6 ay boyunca çalışıp, işsiz kalan kişilerin her ay devlete 230 dolar ödemesini öngören "toplumsal parazit" olarak adlandırılan vergi kararını protesto etti.
 
Belarus'ta polisin gösteri yapan 400'ün üzerinde protestocuyu gözaltına aldığı bildirildi.
 
Güvenlik güçleri, başkent Minsk'in ana caddesi boyunca yürümek isteyen yaklaşık 700 kişiyi çevik kuvvetin oluşturduğu kordonla engelledi. Polis daha sonra göstericileri gözaltına almaya başladı.
 
Göstericilerden Alexander Ponomarev, "Polis, göstericileri tartaklıyor, kadınları saçlarından sürüyerek otobüslere götürüyor. Ben kaçabildim." dedi.
 
İnsan hakları kuruluşu Vesna'dan Tatiana Revyako, 400'den fazla kişinin gözaltına alındığını, bu kişilerin çoğunun dövüldüğünü ve tıbbi yardıma gereksinim duyduğunu belirtti.Belarus Gazeteciler Derneğine göre gözaltına alınanlar arasında 20 gazeteci bulunuyor.
 
Polisin, gösterinin hemen öncesinde Vesna'nın ofisine yaptığı baskında da 50 aktivisti gözaltına aldığı aktarıldı.Ülkede yaklaşık iki aydır, 1994 yılından bu yana devlet başkanlığı koltuğunda oturan Alexander Lukashenko'ya karşı gösteriler düzenleniyor.
Minsk Meydanında toplanan ve yürüyüş yapan gruba polis müdahale etti.
 
Gözaltına alınan çok sayıda gösterici ve gazeteci tutuklandı. Polisin daha önce, insan hakları grubu Vesna'nın ofislerine düzenlediği baskında da yaklaşık 30 aktivist tutuklamıştı. 
 
Kaynaklara göre yakın tarihli vergi incelemesine göre, 470 bin kişinin vergi ödemesi gerekirken, sadece 50 bin kişinin vergilerini ödemiş olduğu aktarıldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR