Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İBADİ BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ
İBADİ BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ
Barzani ile Erbil'de gerçekleşen görüşmede, güvenlik güçlerinin Musul'daki ilerlemesi ve Bağdat ile IKBY arasındaki ortak çalışmaların güçlendirilmesinin ele alındığı belirtildi.
8 Mart 2017, 04:05
 
 
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ve eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) lideri Celal Talabani ile ayrı ayrı görüştüğü bildirildi.
 
İbadi'nin ofisinden yapılan yazılı açılamada, Barzani ile Erbil'de gerçekleşen görüşmede, güvenlik güçlerinin Musul'daki ilerlemesi ve Bağdat ile IKBY arasındaki ortak çalışmaların güçlendirilmesinin ele alındığı belirtildi.
 
Ülkenin içinden geçtiği zorluklara karşı siyasi söylemin birleştirilmesi çağrısı yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Görüşmede, iç göçmenlerin durumuyla ilgili daha fazla çabanın harcanmasının yanı sıra güvenlik güçleriyle Peşmerge arasındaki koordinasyona da vurgu yapıldı." ifadelerine yer verildi.
 
İbadi'nin, Barzani ile görüşmesinin ardından Süleymaniye'ye geçerek KYB lideri Celal Talabani ve ardından da partinin üst düzey yetkilileriyle bir araya geldiği kaydedildi. İbadi'nin KYB yetkilileriyle görüşmesinde, geçmiş dönemlerde yaşanan çatışma ve anlaşmazlıklara geri dönmemek için siyasi partilerle iş birliğine değinildiği ifade edilen açıklamada, IKBY'nin durumunun Irak'ın durumundan bağımsız olmadığı ve askıda bulunan konulara çözüm yollarının bulunmasına vurgu yapıldığı aktarıldı.
 
İbadi yarın, 5. Süleymaniye Amerikan Üniversitesi Forumu'na katılarak konuşma yapacak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR