Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ
TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ
BM Genel Sekreteri Guterres, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu iğrenç saldırıyı organize edenler ve faillerinin derhal yakalanıp adalete teslim edilmesini umuyorum. Mağdurların ailelerine başsağlığı diliyorum.
2 Ocak 2017, 21:57
 
 
Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği görevine dün başlayan Antonio Guterres, İstanbul'da 39 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca kişinin yaralandığı Reina gece kulübüne yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısını kınadı.
 
Genel Sekreter Guterres, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu iğrenç saldırıyı organize edenler ve faillerinin derhal yakalanıp adalete teslim edilmesini umuyorum. Mağdurların ailelerine başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti halkı, hükümeti ve saldırıda yaşamını kaybeden diğer ülke vatandaşlarının yanındayız” dedi.
 
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, görevinin ilk günü olması itibarıyla ayrıca yaptığı ilk resmi açıklamada, 2017 yılını barış yılı yapma çağrısında bulundu. Guterres, “Gelin bana katılın bu yılı barış yılına dönüştürelim” dedi.
 
Guterres, tüm dünya liderlerini farklılıkların üstesinden gelip tüm hükümetlerin hedefi ve amacının barış olması gerekliliğini vurguladı. Milyonlarca insanın çatışma ve savaşlardan acı çektiğini belirten Guterres, “Gelin hep birlikte 2017 yılını barış yılı yapalım” dedi.
 
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 13 Ekim 2016'da resmi olarak atanan 67 yaşındaki Guterres, dün itibariyle 31 Aralık 2021 tarihine kadar beş yıllık bir süreyle görev yapacak.
 
Guterres, görev süresinin dolmasının ardından isterse yeniden genel sekreterliğe aday olabilecek
 
1995-2002 yılları arasında Portekiz Başbakanlığı yapan Guterres, Haziran 2005'den Aralık 2015'e tarihine kadar Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği görevini yürütmüştü.
 
Güvenlik Konseyi’nden tüm ülkelere Türkiye ile işbirliği çağrısı
 
İstanbul’da Reina gece kulübüne yılbaşı gecesi düzenlene terör saldırısı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından da kınandı.
 
Güvenlik Konseyi yayınladığı bildiride, “Her hangi bir terör olayı nerede ve kime karşı düzenlenmiş, ne tür bir motivasyonla yapıldığına bakılmaksızın en şiddetli şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.
 
Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden terörizmin örgütleyicilerinin, finansörlerinin ve sponsorlarının adalet önüne çıkartılıp hesap vermesi gerektiğini vurguladı.
 
Güvenlik Konseyi ayrıca tüm devletlere teröre karşı Türkiye ile işbirliği yapma çağrısında bulundu. Açıklamada, “Tüm devletleri bu hususta Türkiye hükümeti ve diğer tüm yetkili makamlarla aktif olarak işbirliği yapmaya davet ediyoruz. Mağdurların ailelerine ve hükümete en derin başsağlığı dilleklerimizi iletiriz. Yaralılara acil şifa dileriz” denildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR