Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYE'DE KAYBEDENLER
SURİYE'DE KAYBEDENLER
Suriye'nin en büyük ikinci kenti Halep'in cihatçı örgütlerin elinden alınması Suriye'deki savaşın seyrini değiştirdi.
26 Aralık 2016, 18:22

 

Suriye'nin en büyük ikinci kenti Halep'in cihatçı örgütlerin elinden alınması Suriye'deki savaşın seyrini değiştirdi.

Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Meclisi Yöneticisi Rezan Hiddo, Halep'in alınmasıyla Rusya ve Suriye dostu ülkelerin kazandığını belirterek, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'nin ise kaybettiğini söyledi.

Suriye'de çatışmalardan önce ülke ekonomisinin merkezi olan Halep kentinin tamamının Fetih el Şam Cephesi (eski adıyla El Nusra Cephesi), Ahrar'uş Şam ve diğer cihatçı örgütlerden tamamen alınması nedeniyle Suriye genelinde büyük bir sevinç yaşanırken ağır yenilgiye uğrayan cihatçı örgütlere destek veren ülkelerin de kaybettiği yorumları yapılıyor.

Halep'in cihatçı örgütlerin elinden alınmasıyla ilgili olarak Suriye'nin kuzeyi başta olmak üzere ülke genelinde etkili olan Demokratik Suriye Meclisi'nin yöneticisi Rezan Hiddo, Sputnik'e konuştu. Halep'in temizlenmesinin iyi bir şey olduğunu vurgulayan Hiddo, şöyle konuştu: "Halep kentinin alınması Suriye savaşının seyrini değiştirdi. Çünkü Halep çok büyük bir kent ve kendisi gibi stratejik önemdeki başka kentlere de yakın mesafede. Halep'in alınması Suriye ordusunun elini güçlendirdi ve moral de sağladı

'EN BÜYÜK YENİLGİYİ TÜRKİYE YAŞADI'

Halep'te sadece cihatçı örgütlerin yenilgi yaşamadığına dikkat çeken Hido, şöyle devam etti: "Halep'te ve Suriye genelinde cihatçı örgütleri destekleyen Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye de büyük bir yenilgi aldı sayılır. Bu saydığımız ülkeler cihatçı örgütlere para ve silah desteği sağlıyordu. Ama en çok yenilgiyi Türkiye yaşadı. Çünkü Türkiye Halep'i kendi ülkesine katmak istiyordu. Halep'in cihatçı örgütlerden temizlenmesiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Halep planları boşa çıkmış oldu. Amaçlarına ulaşamadı. Türkiye Halep'i çok istiyordu. Halep'in Osmanlı'ya bağlı olduğunu ve Türkiye'nin bir kenti olacağını söylüyordu.

image

Bize göre Türkiye, Halep nedeniyle ağır yenilgi yaşadı ve zarar etti.
 

Demokratik Suriye Meclisi Yöneticisi Rezan Hiddo 2012 yılının sonlarına doğru Halep'in merkezine saldıran cihatçı örgütler, kentin doğusundaki mahallelerin çoğunu almıştı. Cihatçıların Halep'in merkezindeki mahalleleri almak için düzenlediği saldırılar ise Suriye ordusu tarafından püskürtülmüştü. Türkiye sınırına ve Şam, İdlip ve Lazkiye kentlerine yakın olması nedeniyle büyük bir stratejik öneme sahip olan Halep, savaştan önce 6 milyon nüfuslu bir kentti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR