Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYALI TÜRKLER PARTİ KURDU
ALMANYALI TÜRKLER PARTİ KURDU
Avrupalı Türkler kendi siyasetlerini yapmak adına Avrupa'nın çeşitli ülke ve kentlerinde partiler kuruyor. Bunlardan biri de yeni kurulan Alman Demokratlar Birliği (ADD) oldu.Yeni kurulan ADD, 2017 yılında yapılacak olan genel seçimlere ve eyalet seçimlerine girmek için hızla örgütlenmeye devam ediyor.
26 Aralık 2016, 18:10
 
 
Alman Demokratlar Birliği kurucularından iş adamı Remzi Aru ve Hukukçu Ramazan Akbaş, ADD'nin Hessen, Rheinland-Pfalz ve Baden Würtemberg Eyalet örgütlenmesi kapsamında Mannheim kentinde bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ve ADD delegeleriyle bir araya geldi.
 
Aru ve Akbaş, Mannheim’da ‘Mekan Restaurant&Cafe’ adlı restoranda sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunarak, eyalet teşkilatı seçimlerini takip etti.
 
Teşkilat seçimlerinden önce Divan Kurulu seçimi yapıldı. Kurula, Krefeld’den Michael Hinck, Dortmund’tan Ömer Dikbıyık, Düsseldorf’tan Selçuk Çingi, Dortmund’dan Ahmet Çelik seçildi.
Daha sonra delegelerin ve üyelerin katılımıyla, ADD Baden Württemberg Eyaleti teşkilatı kuruldu. Seçimlerde Heidelberg’de yaşayan üç çocuk annesi Leyla Bulan Taşkın başkanlığa, Ludwisburg’tan Steffen Pfeifer başkan yardımcılığına seçildi. Hessen Eyaleti ADD teşkilatı seçimlerinde ise, başkanlığa Yüksel Özçelik, başkan yardımcılığına Cem Kara seçildi.image
 
Rheinland-Pfalz seçimleri de Helin Gök başkan olurken, başkan yardımcılığına Melike Kocabaş seçildi.
 
Alman Demokratlar Birliği kısa adıyla ADD kurucusu ve başkanı olan Remzi Aru, Almanya’da seçme ve seçilme hakkı verilmeyen yabancıların % 50 daha az vergi ödemeleri konusunda bir çalışma yapıp siyasi partilere öneri olarak vereceklerini açıkladı.
 
Akbaş,  partisinin çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, ADD’nin kurulmasından sonra şu an bölgelerdeki teşkilatlanmayı sürdürdüklerini belirtti.
 
“SADECE TÜRKLERE HİTAP ETMİYECEĞİZ”
 
Eyalet örgütlenmesinin üç ay içerisinde sonuçlandırmak istediklerini söyleyen Akbaş, “Eyaletlerde yaşayan vatandaşların daha yaygın örgütlenmesi konusunda, diğer eyaletlerde örgütlenmeyi kurup üye kaydını hızlandıracağız’ dedi.
 
Akbaş: ‘Şu anda Alman Meclisinde görev yapan ve Türk kökenli diye adlandırdığımız milletvekillerinin, mevcut siyasi partilerin hiç birisi Avrupalı Türkleri temsil etmiyor ve edemez. Bizim ADD olarak amacımız bölmek değil şekillendirmektir. Bizler sadece Türk kökenlilere, Türklere yönelik değil aynı zamanda diğer uluslara mensup insanlara da hitap edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
“İlk olarak gelecek yıl mayıs ayında yapılacak Kuzey-Ren Vestfalya Eyalet Meclisi seçimlerine katılmayı hedefliyoruz” diyen Akbaş, ardından eylül ayında olacak genel seçimlere gireceklerini ifade etti.
 
Parti çalışmalarında bazı engellemelerle karşılaştıklarını aktaran Akbaş, sosyal medya ve banka hesaplarımız kapatılıyor” diye konuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR