Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUS UÇAĞI KARADENİZ'DE DÜŞTÜ
RUS  UÇAĞI KARADENİZ'DE DÜŞTÜ
RUSYA Savunma bakanlığına ait Tupolev Tu-154 tipi uçağın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinden havalandıktan sonra irtibatı kesildi. 8 kişilik mürettebatla birlikte 92 kişiyi taşıyan uçağın Karadeniz'e düştüğü kaydedildi.
25 Aralık 2016, 20:53

 

RUSYA Savunma bakanlığına ait Tupolev Tu-154 tipi uçağın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinden havalandıktan sonra irtibatı kesildi. 8 kişilik mürettebatla birlikte 92 kişiyi taşıyan uçağın Karadeniz'e düştüğü kaydedildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre şimdiye kadar 10 cansız bedene ulaşıldı. Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, düşen Tu-154 tipi uçakta bulunan 92 kişiden sağ kurtulan olmadığını duyurdu. 

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov düşen Tu-154 uçağının kara kutularının henüz bulunamadığını ancak Karadeniz dibinde özel ekipmanlar ve dalgıçlarla arama çalışmalarının süreceğini belirtti.Rusya Ulaştırma Bakanlığı düşen Tu-154 uçağında ölenlerin kimlik tespiti çalışmalarının Moskova'da yapılacağını duyurdu.Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kıyıya 5 kilometre uzaklıkta yağ  izlerine, 1,5 kilometre mesafede ise uçağa ait parçaların tespit edildiğini  açıkladı. Uçağın  plotaj hatası ve teknik arızadan düşmüş olabileceği dile getiriliyor. Uçağın parçalarının bulunduğu Soçi'nin Karadeniz kıyısında yolcuların özel eşyalarına da ulaşıldığı bildirildi.

image

"KAZADA TERÖR İHTİMALİ YOK"

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, kazanın muhtemel sebepleri arasında terörizm ihtimalini 'tamamen dışarıda bıraktıklarını' belirtti.

AP'nin haberine göre Ozerov, uçağın teknik bir problemden veya mürettebat hatasından dolayı düşmüş olabileceğini fakat terörizm kaynaklı olamayacağını çünkü uçağın ordunun işletiminde olduğunu vurguladı.

UÇAKTAKİ YOLCU LİSTESİ AÇIKLANDI

Rusya Savunma Bakanlığı Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan listeye göre, uçakta sekizi mürettebat 92 kişi bulunuyordu. Listede, Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi  ile 2 bakanlık yetkisinin ismi yer aldı. 

İsimler arasında Kızıl Ordu Korosu Sanat Yönetmeni Aleksandr Halilov ve Savunma Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanı Anton Gubankov ve Doktor Liza olarak bilinen Doktor Yelizaveta Glinka, Rus NTV kanalının 3 çalışanı, muhabir Mihail Lujnetskiy, kameraman Oleg Pestov ve ses operatörü Yevgeniy Tolstov ve  Zvezda televizyonundan muhabir Pavel Obuhov, kameraman Aleksandr Suranov ve kameraman yardımcısı Valeriy Rjevskiy bulunuyor. Aynı zamanda Kızıl Ordu Korosu’nun 64 üyesinin de uçakta olduğu belirtiliyor.

ÖLENLER ARASINDA NİŞANLI BİR ÇİFT VARDI

 Kazada ölenler arasında Kızıl Ordu Korosu'nda görevli 22 yaşındaki Ralina Gilmorova ile nişanlısı Mikhail de bulunuyor. Genç çift geçtiğimiz yıl nişanlanmıştı ve kısa süre sonra evlenmeyi planlıyorlardı.

 

image

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait, 92 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçak, Soçi'den havalandıktan kısa süre sonra düştü. Bu haber, dünya medyasına bomba gibi düşerken, Suriye'nin Lazkiye kentine gittiği öğrenilen uçağın Kızıl Ordu Korosu üyelerini taşıdığı ortaya çıktı..

Uçakta Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu'ndan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile 2 bakanlık yetkisi bulunuyordu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR