Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İHVANCILAR SUUDİLERLE BULUŞTU
İHVANCILAR SUUDİLERLE BULUŞTU
Mısır’daki Müslüman Kardeşler örgütüne mensup bazı liderlerin, Katar’ın başkenti Doha’da Suudi yetkililerle görüştüğü bildirildi
11 Kasım 2016, 12:38
 
 
Mısır’da yayımlanan Şuruk gazetesi, Müslüman Kardeşler örgütüne mensup bazı liderlerin Suudilerle görüşmesinin geçtiğimiz hafta eski Katar Emiri Halife bin Hamad Al-i Sani’nin cenaze töreni sonrasında gerçekleştiğini yazdı.
 
Gazeteye açıklamada bulunan kaynaklar, Mısır’la Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin son dönemde bozulduğuna dikkat çekerek İhvancılar ile Suudiler arasındaki görüşmede iki tarafın görüşlerinin birbirine yakınlaştırılmasına çalışıldığını öne sürdü.
 
Habere göre İhvan liderleri, görüşmede başta Suriye ve Yemen olmak üzere birçok bölgesel meselede Suudi Arabistan’ın görüşlerini paylaştıklarını söyledi.
 
Aynı kaynaklar, Müslüman Kardeşler’i temsil eden bir heyetin daha önce de aralarında Pakistan’ın (Cemaat-ı İslami) da bulunduğu bazı ülkeleri ziyaret ederek İran konusunda Suudi Arabistan’ın tutumunu desteklediklerini ifade ettiklerini bildirdi.
 
Suudi Arabistan, Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesiyle sonuçlanan darbeyi desteklemiş, 2015 yılında da Müslüman Kardeşler'i terör örgütleri listesine almıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR