Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O HACKER CEZA ALDI
O HACKER CEZA ALDI
Rihanna, Jennifer Lawrence gibi ünlü isimlerin çıplak fotoğraflarını cep telefonlarından hack'leyen Ryan Collins'e 18 ay hapis cezası verildi
28 Ekim 2016, 11:08
 
 
Aralarında Jennifer Lawrence, Rihanna ve Kate Upton gibi dünyaca ünlü isimlerin çıplak fotoğraflarını internete sızdıran Ryan Collins adındaki hacker'ın dava süreci sonuçlandı.
 
Ünlülerin telefonlarını hack'leyerek özel fotoğraflarını ve videolarını çalan Collins'e mahkeme 18 ay hapis cezası verdi.
 
image
 
Soruşturmada Collins'in ele geçirdiği fotoğrafları ve videoları internette yayımladığına dair bir bulguya rastlanmadığı için Collins bu suçtan ceza almadı.
 
 Ünlülerin çıplak fotoğraflarını çalan hacker yakalandı Ünlülerin çıplak fotoğraflarını çalan hacker yakalandı
 
Özel hayatın gizliliği ilkesini çiğnemekle yargılanan Collins'in cezası bugün açıklandı. 2 yıl boyunca ünlülerin şifrelerini çalan Collins mahkemede suçunu itiraf etti.
 
image
 
Mahkemece yürütülen soruşturmada Collins'in ünlülere sahte e-postalar göndererek onların şifrelerini öğrendiği ortaya çıktı.
 
Collins 5 yıl ceza ve 250 bin dolar tazminatla yargılansa da avukatının yaptığı anlaşmayla 18 aylık hapis cezasına çarptırıldı. Collins'in federal bir hapishanede cezasını çekmesi kararlaştırıldı.
 
Fotoğrafların internete yayılmasının ardından Jennifer Lawrence, "Toplumsal bir figür olmam, bana bunun yapılabileceği anlamına gelmiyor. İnsanlar çoğu zaman bizlerin insan olduğunu unutuyor. Böyle bir dünyada yaşadığımıza inanamıyorum. Bu fotoğraflara bakanlar da bunları çalanlar kadar suçlu ben onlara benim çıplak vücuduma bakabilmeleri izin vermedim" ifadelerini kullanmıştı.
 
Lawrance ayrıca üzgün olduğunu ve olayın böyle sonuçlanacağını düşünmediğini söyleyen Collins için ise, "Bu bir özür değil" ifadelerini kullanmıştı. Jennifer Lawrence'ın yanı sıra Collins'in hacklediği ünlüler arasında Avril Lavigne, Kate Upton ve Rihanna da bulunuyordu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR