Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRUMP KAZANMAYA DAHA YAKIN
TRUMP KAZANMAYA DAHA YAKIN
The Independent, Donald Trump’ın Kasım ayında gerçekleşecek seçimleri anketlerden yola çıkarak sunduğu özel bir analizle kazanabileceğini iddia etti.Kaynak: Trump kazanmaya daha yakın
21 Ekim 2016, 18:25

 

Ünlü İngiliz gazetesi The Independent, Donald Trump’ın Kasım ayında gerçekleşecek seçimleri anketlerden yola çıkarak sunduğu özel bir analizle kazanabileceğini iddia etti.

Her ne kadar karşılaştıkları münazaraların çoğunda Hillary Clinton, Donald Trump’a karşı bir zafer elde etmiş olsa da CNN tarafından gerçekleştirilen münazara anketleri, Donald Trump’ın Hillary Clinton’ın karşısında gittikçe yükselişe geçtiğini gösterdi.

İlk tartışmanın sonunda anketlerde Hillary Clinton yüzde 62, Donald Trump ise yüzde 27’lik bir başarı elde etti.

İki liderin son tartışmasında ise bu fark kapanmaya başladı ve Donald Trumpankette yüzde 39 gibi yüksek bir sayıya ulaştı. Clinton ise yüzde 52’ye düştü.Bu süreçte Trump’ı yarışta egale edecek etkenler daha da artmış olsa da rakamlar Trump’ın popüleritesinin daha da arttığını gösterdi.

Kamoyu araştırmalarındaki farklılık da ikilik yaratıyor. A Real Clear Politics Poll’ün gerçekleştirdiği ankette Trump yüzde 44, Clinton ise yüzde 48, CBS’in gerçekleştirdiği bir diğer ankette Clinton yüzde 51, Trump ise yüzde 40’lık oranda halktan desteğini alıyor.

image

Anketlerde asıl ilginç olan ise LA Times’a ait olan anket oldu.

Bu ankette Donald Trump yüzde 46.5 gibi bir oranla Hillary Clinton’ın önüne geçti.Bu seferki seçim yarışları tarihin en dramatik ve bölücü yarışlarından birine yol açtı. En son Trump’a yönelik taciz iddiaları da bu yarışın ne kadar çetin bir ortamda gerçekleştiğinin en büyük göstergesi oldu.

Seçimlerdeki karşıtlık öyle bir noktaya vardı ki son münazarada Donald Trump, “Seçim sonuçlarını kabul edecek misiniz?” sorusuna “konuşmak için henüz erken” diyerek endişe içinde bekleyeceğini dile getirdi.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR