Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KERKÜK'LÜ IŞİD HÜCRESİ SALDIRDI
KERKÜK'LÜ IŞİD HÜCRESİ SALDIRDI
IŞİD teröristlerinin Kerkük'ün merkezi ile enerji santraline yaptıkları saldırılarda en az 34 kişi öldürüldü.
21 Ekim 2016, 09:11
 
 
Irak'ın Musul kentindeki IŞİD operasyonu sürerken, kanlı terör örgütü Kerkük'te saldırıya geçti. Irak'ta terör örgütü IŞİD'ın Kerkük'teki "uyuyan hücreleri" sabaha karşı şehir merkezinde güvenlik güçlerine ait binalara ve kamu kurumlarına saldırdı.
 

IŞİD teröristlerinin Kerkük'ün merkezi ile enerji santraline yaptıkları saldırılarda en az 34 kişi öldürüldü.

Irak Kirkuk Anschläge Peschmerga (Reuters/A. Rasheed)

 

Terör örgütü IŞİD'in onlarca militanı gece saatlerinde Kerkük'ün merkezindeki güvenlik güçlerine ait binalara saldırıldı. IŞİD'in ‘uyuyan hücreleri' olarak adlandırılan unsurların giriştikleri eş zamanlı saldırılar nedeniyle Kerkük'te sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Görgü tanıklarınca IŞİD militanlarının küçük gruplar halinde Kerkük'ün çeşitli semtlerindeki cami ve resmi binalara sızdıkları belirtildi. Kerkük'te düzenlenen intihar saldırıları ile kentin 40 km kadar kuzeydoğusundaki enerji santraline yapılan saldırının sorumluluğunu İslamcı terör milisi üstlendi. IŞİD'in propaganda organı Amaq militanların Kerkük'e dört koldan saldırdığını bildirirdi. Kerkük'ün merkezindeki polis karakoluna saldıran dört militandan birinin vurularak öldürüldüğü, diğer üçünün ise üzerlerindeki bombayı patlattıkları öğrenildi. Kerkük'ün devriye karakollarının bulunduğu noktalara da saldırı düzenlendi.

default

Enerji santraline saldırı

Kürt kaynaklarından yapılan açıklamada Kerkük yakınlarındaki enerji santraline yapılan saldırıda en az 16 kişinin öldüğü belirtildi. Dibis enerji santraline saldıran üç IŞİD militanından biri üzerindeki bombayı patlatamadan vuruldu. Belediye Başkanı Abdullah Nureddin el-Salihi diğer iki militanın bombalı yeleklerini patlattıklarını ve saldırı sırasında 12 Iraklı işçi ve mühendis ile dört İranlı teknisyenin öldüğünü söyledi.

Arap, Kürt ve Türkmen halkın yaşadığı Kerkük kentinin güvenliğini Peşmergeler sağlıyor. Kentin 55 kilometre güneyindeki Havice ilçesi IŞİD tarafından işgal edilmişti.

Zeynelabidin, KerkükEmniyet Müdürlüğü, Polis Acil Müdahale Birimi, Kerkük Valiliği ve asayiş güçlerine ait binalara saldıran DEAŞ militanlarına polis ve güvenlik güçlerince sert bir şekilde karşılık verildiğini ifade etti.

Kerkük'ün en az beş semtinde güvenlik güçlerine ait binalara saldıran DEAŞ'ın "uyuyan hücreleri" arasında intihar eylemcilerinin de bulunduğunu aktaran Zeynelabidin, "Polis ve diğer güvenlik güçleri, gerekli tedbirleri aldı. Kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kısa zamanda kent güvenliği tam olarak sağlanacaktır" diye konuştu.

Son dakika haberi: Terör örgütü DEAŞ Kerkükte saldırıya geçti

Bölgedeki Rudaw muhabiri ise Kerkük Emniyet Müdürlüğü'ne giren iki DEAŞ mensubucanlı bombanın etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Son dakika haberi: Terör örgütü DEAŞ Kerkükte saldırıya geçti

Arap, Kürt ve Türkmen halkın yaşadığı Kerkük kentinin güvenliğini Peşmergeler sağlıyor. Kentin 55 kilometre güneyinde DEAŞ'ın elindeki Havice ilçesi bulunuyor.

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR