Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TACİZ VE TECAVÜZE KARŞI EYLEM
TACİZ VE TECAVÜZE KARŞI EYLEM
Arjantin'in birçok kentlerinde binlerce kadın, ülkede infiale neden olan 16 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüz edilip öldürülmesi olayını protesto etti.
20 Ekim 2016, 08:27
 
 
Arjantin’de 16 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüze uğradıktan sonra yaşamını öldürülmesini protesto eden kadınlar, başta Arjantin, Guatemala ve Meksika olmak üzere Latin Amerika sokaklarını doldurdular.
 
image
 
Bu ayın başında aşırı dozda uyuşturucu aldığı iddia edilen iki kişi tarafından Arjantin’in kıyı kenti Mar del Plata hastanesine bırakılan 16 yaşındaki çocuğun uyuşturucu ile uyutulduktan sonra aşırı şiddet ve tecavüze uğradığı anlaşılmış, okulunun önünden kaçırıldığı anlaşılan 16 yaşındaki kız bir müddet sonra yaşamını yitirmişti.
 
İnsan hakları örgütlerine göre kadına şiddetin yaygın olduğu Arjantin’de her 30 saatte bir kadın, uğradığı şiddet nedeniyle yaşamını yitiriyor.
 
Arjantinli kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yalnızca kadınların katıldığı genel greve gitti. Siyah giysiler giyen Arjantinli kadınlar bir saat boyunca işyerlerine gitmediler.

Perez hastaneye kaldırılmasından kısa süre sonra yaşamını yitirmişti.

Arjantin gösteriImage copyrightAP

Savcılar, erkeklerin, olayın aşırı dozda uyuşturucudan yaşandığı izlenimi vermek için öldükten sonra Perez'in bedenini yıkadıklarını ve onu yeniden giydirdiklerini belirtti.

Başsavcı Maria Isabel Sanchez, 'meslek yaşamı boyunca binlerce olay gördüğünü ancak böylesine iğrenç bir olaya hiç şahit olmadığını' söyledi.

image

Arjantin'de kadına yönelik şiddet oranı yüksek

Arjantin'de her 36 saatte bir kadın aile içi şiddet nedeniyle öldürülüyor.

Arjantin, birçok Latin Amerika ülkesi gibi son yıllarda kadına karşı şiddet uygulayan erkeklere daha fazla cezayı öngören yasal düzenlemelere gitti.

Ancak uzmanlar bu yeni yasaların uygulanmasında sorunlarla karşılaşıldığını söylüyor.

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR