Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA'DAN TÜRKLER ARASINDA GERGİNLİK UYARISI
ALMANYA'DAN TÜRKLER ARASINDA GERGİNLİK UYARISI
Türkiye'deki darbe girişimi sonrasında yaşanan gerginliğin Almanya'da yaşayan Türklere de yansıması Alman yetkilileri kaygı yarattı. Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tobias Plate, Almanya'daki Türkler arasındaki zaman zaman yaşanan gerilimin “hükümet tarafından kaygıyla izlendiğini” belirtti.
23 Temmuz 2016, 17:54
 
Almanya Türkler arasındaki gerilime karşı tetikte
Türkiye’deki darbe girişimi sonrasında Almanya’da farklı Türk grupları arasındaki gerginlik kaygı yaratıyor. Alman İçişleri Bakanlığı'ndan da bu konuda bir açıklama geldi.
 
 
Türkiye'deki darbe girişimi sonrasında yaşanan gerginliğin Almanya'da yaşayan Türklere de yansıması Alman yetkilileri kaygı yarattı.
 
Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tobias Plate, Almanya'daki Türkler arasındaki zaman zaman yaşanan gerilimin “hükümet tarafından kaygıyla izlendiğini” belirtti.
 
image
 
Hükümetin Berlin'de düzenlenen olağan basın toplantısında konuşan Plate, ancak Almanya'daki Türklerin düzenlediği gösteri ve saldırıların Ankara tarafından yönlendirildiğine dair işaret bulunmadığını belirtti. Plate, “ellerinde kesinlikle bu yönde bilgilerin olmadığını” söyledi.
 
Darbe girişimi sonrasında Almanya'daki farklı Türk grupları tarafından düzenlenen gösterilerin arttığına işaret eden Sözcü Plate, eylemlerde münferit şiddet olaylarının yaşandığını ve maddi hasar meydana geldiğini dile getirdi.
 
                                    image
 
Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière de dün yaptığı açıklamada, “bu gerilimin Almanya'da şiddetle sokaklara taşınmasını istemiyoruz” sözleriyle uyarıda bulunmuştu.
 
Alman Emniyet Teşkilatı'nın verdiği bilgilerde, göre sosyal medyada terörist örgütleri destekleyenler, Gülen cemaatine yakın kuruluşlar, kişiler ve bağış toplayanların Türkiye Cumhurbaşkanlığı'na veya Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ihbar edilmesini isteyen duyuruların yayıldığı belirtildi. Bunun üzerine Federal Emniyet Teşkilatı ayrıca bu gerilimli ortamda Türk milliyetçileri ile Gülen yandaşları arasında yeni bir çatışma alanı oluşabileceği ve şiddet olaylarının yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.
 
Deutsche Welle - Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR