Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AFGAN SALDIRGAN ALMANYA'YI SARSTI
AFGAN SALDIRGAN ALMANYA'YI  SARSTI
Almanya'nın Würzburg kentindeki bir banliyö treninde bir Afgan mültecinin balta ve bıçakla 5 kişiyi yaraladığı saldırının yankıları sürüyor. Soruşturmada saldırının olası radikal İslamcı örgüt bağlantısına yoğunlaşıldı.
20 Temmuz 2016, 21:57

 

Almanya'nın Würzburg kentindeki bir banliyö treninde bir Afgan mültecinin balta ve bıçakla 5 kişiyi yaraladığı saldırının yankıları sürüyor. Soruşturmada saldırının olası radikal İslamcı örgüt bağlantısına yoğunlaşıldı.

Almanya'nın Würzburg kentinde 18 Temmuz'da bir banliyö treninde 17 yaşındaki bir Afgan mültecinin trende yolculuk eden 5 kişiyi balta ve bıçakla ağır yaralamasının ardından soruşturma, saldırganın IŞİD bağlantısı üzerine yoğunlaştırıldı. IŞİD'in saldırıyı düzenleyen Afgan sığınmacının "kendi savaşçıları" olduğunu duyurmasının ardından saldırgana ait bir tehdit videosu yayınlanmıştı. Soruşturmayı yürüten Bavyera Emniyet Teşkilatı uzmanları videonun gerçek olduğunu açıkladılar ancak saldırganın gerçekten IŞİD'le bir bağlantısı olup olmadığının kesinlik kazanmadığını belirttiler. Savcı Erik Ohlenschlager IŞİD'in saldırıyı üstlenmesinin ardında "siyasi sebepler" olabilir diye konuştu.
 
Ohlenschlager, saldırganın öldürme kastıyla olayı gerçekleştirdiğini ve yaraladığını insanlara var gücüyle vurduğunu söyledi. Tedavilerine devam edilen yaralılardan ikisinin hayati tehlikesi sürüyor. Reşit olmayan saldırganın olay öncesinde herhangi bir sabıkası bulunmuyor. Yetkililer saldırganın cumartesi günü Afganistan'daki bir arkadaşının ölüm haberini aldığını ve olayın çıkış noktasının bu olabileceği üzerinde duruyor. Arkadaşın ölümüne neyin sebep olduğuysa henüz netlik kazanmadı. Ayrıca saldırganın önceden düşünüldüğü gibi Afganistan kökenli olmayabileceği Pakistan'dan geldiği yönünde bazı bilgiler bulunduğu belirtiliyor.
 
image
 
Kaçarken vuruldu
Saldırgan olaydan sonra imdat freninin devreye girmesiyle trenden kaçmış ve peşindeki özel harekât timlerine saldırmasının ardından vurularak öldürülmüştü.
Olay sonrası saldırganın odasında yapılan incelemede el boyaması bir IŞİD bayrağı ayrıca Arap ve Latin harfleriyle yazılı belgeler bulundu. Yapılan incelemelerde belgelerde "Bu dinsizlerden öcümü alabilmem ve cennete gidebilmem için benim için şimdi dua et" yazdığını belirten uzmanlar olayın radikal İslamcı gerekçelerle işlenmiş olabileceği ihtimalinin kuvvetlenmesiyle araştırmalarını bu yönde derinleştirdi.
 
Belirsizlik sürüyor
Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier saldırgana ait tehdit videosunun gerçek olma ihtimalinin oldukça kuvvetli olduğunu açıklamıştı. Federal Emniyet Teşkilatı Başkanı Volker Münch de saldırganın IŞİD ile nasıl ve ne ölçüde bir bağlantısı olduğunun henüz netlik kazanmadığını duyurdu.
 
Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, saldırganın olay öncesinde radikal İslamcı eğilimi olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını söylemişti. Saldırganı tanıyanların ifadeleri 17yaşındaki Afgan mültecinin inançlı bir Müslüman olduğunu ancak hiçbir şekilde radikal ya da fanatik eğilimleri olmadığı yönünde.
© Deutsche Welle

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR