Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FRANSA İSLAMİ TERÖRÜN SALDIRISI ALTINDA
FRANSA İSLAMİ TERÖRÜN SALDIRISI ALTINDA
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Nice kentinde Tunus asıllı Mohamed Lahouaiej Bouhlel'nin katliam gibi saldırısı sonrası ''' Fransa İslami terörün saldırısı altındadır '' dedi.
15 Temmuz 2016, 10:36
 
 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande,Tunus asıllı Mohamed Lahouaiej Bouhlel'in '' Allahu Ekber '' diye bağırarak insanları katl ettiği saldırının polis tarafından  yaptığı soruşturma bilgilerine ulaşınca ilk kez bu kadar sert demeç verdi '' Fransa İslami terörün saldırısı altındadır ''dedi.  
 
image
 
Nice'deki saldırının ardından  gece yarısı basının karşısına çıkıp konuşan Hollande'ın yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında şunları söyledi: 
 
"Fransa, 14 Temmuz'da özgürlüğün sembolü olan Bastille Günü'nde, milli bayramında vuruldu ''
 
Çünkü İslami radikal fanatiklerin insan haklarına aldırdığı yok ve Fransa açıkça onların hedefi. Bu saldırının terörist doğası inkâr edilemez. Fransa, İslami terörün saldırısı ve tehdidi altındadır." 
 
Dün gece saat 23:00 sıralarında Promenade des Anglais Caddesi’ndeki 14 Temmuz Ulusal Günü kutlamalarına dalan beyaz bir kamyon yaklaşık 2 km boyunca hızla ilerleyip,  zigzaglar çizerek insanları altına alııp,ve biryandan otomatik silahlarla kalabalığa rastgele yüzlerce kurşunu ,Allah-u Ekber diye bağırarak sıkan cani, çocuk yaşlı demeden katliam yaptı.
 
image
 
Öldürülen saldırganın 31 yaşında Tunus doğumlu Mohamed Lahouaiej Bouhlel' adlı Fransız vatandaşı belirtildi
 
Saldırı gerçekleştiğinde Fransa’nın Avignon kentinde bulunan Hollande, gece geç saatlerde ulusa sesleniş konuşması yaparak, ülkedeki olağanüstü halin üç ay daha uzatıldığını söyledi.
 
image
 
‘İslamcı terör saldırısı Fransayı hedef aldı'
 
Ülkesi Charlie Hebdo saldırısından bu yana peş peşe katliamlara uğrayan Hollande, ilk kez ‘İslamcı terör’ ifadesini kullandı. Fransa, bundan önceki saldırılarda ülkesindeki Müslüman nüfusu da göz önünde bulundurarak saldırıları İslam’la bağdaştırmaktan kaçınıyordu. Ancak Hollande’ın Nice saldırısı ardından bu ifadeyi kullanması dikkat çekti.
 
Nice’teki saldırının ‘terörizm karakterinin inkar edilemez olduğunu’ söyleyen Hollande, “Fransa İslamcı terör saldırısı ile karşı karşıya. Fransa özgürlüğün sembolü 14 Temmuz ulusal bayramında hedef alındı ,bu acının altından kalkacağız ,dedi
 
image
 
 İnlerinde vuracağız’ 
 
Fransız lider, Suriye ve Irak’taki kendi inlerinde vurup yok edeceğiz ,açıklaması yapması ,Charles De Gaulle uçak gemisinin tekrar Akdeniz'e Suriye savaş bölgesine gideceği olarak yorumlandı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR