Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CAMERON GİDİYOR
CAMERON GİDİYOR
Cameron, “Buckingham Sarayı’na istifamı vermeye gideceğim. Böylelikle Çarşamba günü yeni bir başbakanımız olacak” diye konuştu.
11 Temmuz 2016, 15:27
 
 
Britanya’da Brexit oylamasının ardından başbakanlıktan istifa edeceğini açıklayan David Cameron, Çarşamba günü göreve bırakacağını söylerken, koltuk için yarışan iki kadın adaydan İçişleri Bakanı Theresa May, ülkenin yeni başbakanı olacak.
 
Cameron, bugün bir açıklama yaparak Çarşamba günü görevi bırakacağını ve May’in aynı gün ofise gelerek görevi devralacağını duyurdu.
 
Downing Street’teki ofisi önünde açıklama yapan Cameron, “Buckingham Sarayı’na istifamı vermeye gideceğim. Böylelikle Çarşamba günü yeni bir başbakanımız olacak” diye konuştu.
 
May, bugün Birmingham şehrinde düzenlediği basın toplantısında, Britanya’nın güçlü bir lidere ihtiyacı olduğunu belirterek “Ülkeyi ekonomik ve siyasi belirsizlikten çıkaracak ve AB’den ayrılırken en iyi anlaşmayı sağlayacak güçlü bir lidere ihtiyaç var” dedi.
 
Başbakan adaylarından İngiliz Enerji Bakanı Yardımcısı Andrea Leadsom’ın, hafta sonu Sunday Times gazetesine verdiği röportajda rakibi May’in anne olmamasının kendisini başbakanlık için daha uygun kıldığını söylemesi tepkilere yol açmıştı. Leadsom, bu sözlerinin ardından Theresa May’den özür dilemiş, May ise rakibinin özrünü kabul ettiğini söylemişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR