Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NATO RUSYA'YI GERİYOR
NATO RUSYA'YI GERİYOR
NATO Doğu kanadını Rusya'yı caydırma amacıyla binlerce askerle takviye etmeye hazırlanırken, Polonya ve Estonya'ya altıyüzü aşkın İngiliz askeri gideceği açıklandı.
8 Temmuz 2016, 22:01

NATO Doğu kanadını Rusya'yı caydırma amacıyla binlerce askerle takviye etmeye hazırlanırken, Polonya ve Estonya'ya altıyüzü aşkın İngiliz askeri gideceği açıklandı.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon İngiliz askerlerinden oluşan 500 kişilik bir taburun Estonya'ya 150 askerin de Polonya'ya yollanacağını söyledi.

Fallon, NATO'nun Doğu kanadındaki ülkelerin "Rusya'nın sınırlarında büyük tatbikatlar yapması, hava sahaları üzerinde uçması" gibi faaliyetlerinden büyük tedirginlik hissettiklerini kaydetti.

İngiltere'den böylesi önemli bir güç gönderiliyor olması Britanya'nın referandumla AB'den çıkış kararı vermesi sonrasında sembolik olarak önemli görülüyor.

Kırım sonrası plan

Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı ilhakının ardından NATO doğu kanadını 4 yeni taburla takviye etme kararı almıştı. Bu son konuşlandırma da aslında bu plan dahilinde değerlendiriliyor.

   Image copyright

Ama bu, iki Almanya'nın birleşmesinden beri NATO'nun Rusya'yı caydırmaya yönelik olarak attığı en büyük adım olacak.

NATO liderleri Estonya, Litvanya, Letonya ve Polonya'ya toplam dört bin civarında asker konuşlandırılmasını resmen karara bağlayacaklar.

Buna karşılık NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile çatışma değil yapıcı diyalog arayışı içinde olacaklarını, Soğuk Savaş günlerine geri dönmeyi istemediklerini söyledi.

İngiltere jesti

İttifakın genel sekreteri Jens Stoltenberg de açıklamasında bu noktaya vurgu yaparak, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış yönünde oy kullanmış olmasının, Avrupa'nın NATO ile ilişkilerini etkilemeyeceğini ve İngiltere'nin Batı askeri ittifakının kararlı bir üyesi olmaya devam ettiğini de kaydetti.

Cameron: İngiltere AB'den çıkarsa barış tehlikeye girer

Britanya'nın Avrupa Birliği üyeliğinin halk oyuna sunulduğu Haziran ayındaki referandum öncesinde, AB'de kalmak isteyen politikacıların tezleri arasında, ayrılmanın ülke güvenliğini ve Avrupa barışını tehlikeye düşüreceği de vardı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR