Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜLTECİ ANLAŞMASI ALMANYA'YA YARADI
MÜLTECİ ANLAŞMASI ALMANYA'YA YARADI
Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya’ya gelen mülteci sayısındaki önemli düşüşü AB'nin Türkiye ile yaptığı anlaşma ve mültecilerin yoğun olarak kullandığı Balkan güzergahının kapanmasıyla ilişkilendirdi.
8 Temmuz 2016, 19:03
 
 
Almanya’ya giriş yapan mülteci sayısı düşmeye devam ediyor.
 
Federal İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre, 2016'nın ilk yarısında ülkeye 222 bin 264 mülteci giriş yaptı. Yılın ilk altı ayının bilançosunu çıkaran Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya’ya gelen mülteci sayısındaki önemli düşüşü AB'nin Türkiye ile yaptığı anlaşma ve mültecilerin yoğun olarak kullandığı Balkan güzergahının kapanmasıyla ilişkilendirdi.
 
Geçen yıl toplamda 1 milyon 100 bin mültecinin ülkeye geldiğini anımsatan Maiziere, bu yılın başında mülteci sayısında tespit edilen düşüş eğiliminin her geçen ay daha da belirginleştiğini söyledi.
 
Buna göre Ocak ayında yaklaşık 91 bin mülteci giriş yaparken, Haziran ayında sayı 19 bine geriledi. Mülteci dalgasının doruk noktası olan geçen yılın Kasım ayında 200 bin kişi Almanya’ya giriş yapmıştı.
 
Bu yıl Almanya’ya gelen mültecilerde ilk sırada 74 bin 511 ile Suriyeliler’in yer aldığını ifade eden Maiziere, Suriyeliler’i, 38 bin 994 ile Afganlar, 37 bin 979 ile Iraklı’lar, 9 bin 190 ile İranlı’lar ve 5 bin 372 ile Ruslar’ın takip ettiğini duyurdu.
 
image
 
“Almanya ve Avrupa’nın diğer ülkeleri tarafından alınan önlemlerin başarılı olduğunu görüyoruz. Mülteci sorunu daha bitmedi, ancak sorunu artık kontrol edebilecek durumdayız” diyen Federal İçişleri Bakanı, 2016'nın sonuna kadar kaç mültecinin ülkeye giriş yapacağı konusundaki soruları cevapsız bıraktı.
 
Uzmanlar mülteci sayısının toplam 500 bini bulabileceğinden yola çıkıyor.
 
Buna paralel iltica başvurusu kabul edilen Suriyeli mültecilerin aile fertlerini getirebilmesi ile önümüzdeki süreçte 500 bine yakın başka Suriyeli’nin de Almanya’ya giriş yapacağı tahmin ediliyor. Federal Göç ve Mülteci Dairesi, geçen yıldan bu yana yaklaşık 500 bin Suriyeli’nin Almanya’ya geldiğinden ve her Suriyeli mültecinin ortalama bir akrabasını getireceğinden yola çıkıyor. Kurum uzmanları, 2017’ye kadar eş, çocuk veya yalnız gelen reşit olmayan çocukların annesi ve babası olmak üzere 500 bin yeni Suriyeli aile ferdinin Almanya’da aile birleşiminden yararlanacağını hesaplıyor.
 
Öte yandan yapılan bir araştırmaya göre, Almanlar’ın yüzde 55'i mültecilerin, ülkelerindeki savaş koşullarının sona ermesi durumunda Almanya’dan geri gönderilmelerini savunuyor. Mültecilerin istedikleri kadar Almanya'da kalmasını onaylayanların oranı sadece yüzde 17. Mercator Vakfı'nın yaptırdığı araştırmaya katılanların üçte ikisi mültecilerle birlikte terör saldırılarının artmasından korktuğunu ifade ediyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR