Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MEDİNE'DE BOMBALI SALDIRI Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/dunya/28562/medinede-bombali-saldiri

 

MEDİNE'DE BOMBALI SALDIRI
MEDİNE'DE BOMBALI SALDIRI
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Medine kentindeki Mescid-i Nebevi otoparkında, güvenlik görevlilerinin hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedikleri esnada canlı bombanın kendisini patlatarak 4 güvenlik görevlisinin ölümüne, 5'inin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.
5 Temmuz 2016, 00:52

 

 

Suudi Arabistan'ın Medine ve Katif kentlerinde bombalı saldırılar düzenledi. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı saldırılarda 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurdu.

Suudi Arabistan'ın Katif kentinde bir cami yakınında patlama meydana geldi. Patlamada şu ana kadar 7 ölü ve 5  yaralıların olduğu belirtimesine rağmen yerel kaynaklar bu sayının çok üzerinde kayıp ve yaralı var iddiası geldi.

Medine'deki intihar bombacısının 2 polisin öldürdüğü, Katif'teyse intihar bombacısından başka can kaybı olmadığı duyuruldu.



Mescid-i Nebevi ya da Peygamber Mescidi, Müslümanlar tarafından Mekke’de bulunan Mescid-i Haram’dan sonra ikinci en kutsal mescit kabul ediliyor. Doğu’daki Katif kentinde de bir cami yakınlarında 2 patlama meydana geldi.