Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD IRAK'TA Şİİ MAHALLESİNİ HAVAYA UCURDU
IŞİD IRAK'TA Şİİ MAHALLESİNİ HAVAYA UCURDU
Bağdat'ın Karrada Dahil Bölgesi'nde sabah saatlerinde bir restorantın yakınında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bombalı aracın patlaması sonucu en az 167 kişi öldü 200 kişi de yaralandı.
3 Temmuz 2016, 17:32
 
 
Irak’ın başkenti Bağdat’ta gerçekleştirilen bombalı saldırılarda en az 167  kişi öldü 200 kişi de yaralandı.
 
Iraklı yetkililer, başkent Bağdat'ta IŞİD tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen iki bombalı saldırıda 167 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Bağdat'ın Karrada Dahil Bölgesi'nde sabah saatlerinde bir restorantın yakınında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bombalı aracın patlaması sonucu en az 167 kişi öldü 200 kişi de yaralandı.
 
Saldırı sırasında pek çok kişinin Ramazan Bayramı için alışverişte olduğu bildirildi. Terör örgütü IŞİD saldırıyı üstlendi. IŞİD'in saldırısının Şiileri hedef aldığı bildirildi.
İkinci saldırı
 
İkinci bir saldırı ise Bağdat'ın kuzeyinde Şiilerin yoğun yaşadığı El Şaab bölgesinde sevilen bir alışveriş caddesinde gerçekleşti. Güvenlik birimlerinin ilk verilerine göre saldırıda en az iki kişi yaşamını yitirdi.
 
Geçtiğimiz aylarda IŞİD, Irak ve komşusu Suriye'de yenilgi almıştı. En son Irak Hükümeti Felluce'de kontrolün yeniden kendilerinde olduğunu bildirmişti. Buna karşın IŞİD hala ülkenin büyük bir kısmında etkili.
 
Bağdat İl Meclisi Güvenlik Komisyonu, dün gece başkente bağlı Karrada Dahil bölgesinde meydana gelen saldırıda 167 kişinin öldüğünü ve 168 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Duyuruda ölü sayısının artabileceği ifade edildi.
 
Komisyon üyesi Galip Alzamili, saldırının şiddeti yüzünden ölü sayısının arttırabileceğini söyledi. Bağdat sakinlerinin güvenlik güçlerine artık güvenmediğini dile getiren yetkili, başkent Bağdat'ta saldırı sayısının arttığına dikkat çekti. Dünkü saldırıda kullanılan patlayıcıların şiddet gücünün çok yüksek olduğuna dikkat çeken Elzamili, söz konusu patlayıcıların saldırının vuku bulduğu mekanda nöbet tutan güvenlik kontrolü olmasına rağmen geçmesinin soru işaretlerine yol açtığını sözlerine ekledi.
 
Durumu ağır olan yaralıların olduğu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği ifade ediliyor.
 
Karada'daki saldırı IŞİD tarafından üstlenilirken ikinci saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
Başbakana tepki
 
Başbakana tepki
Öte yandan saldırı bölgesini incelemeye gelen Irak Başbakanı Haydar el-İbadi öfkeli vatandaşlar tarafından protesto edildi. Yoğun tepkiler üzerine Haydar el-İbadi bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı.
 
 
©Deutsche Welle 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR