Güzel ülkemiz için yazıyoruz - HUZUR İÇİNDE YAT MUHAMMET ALİ CLAY Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/dunya/28307/huzur-icinde-yat-muhammet-ali-clay-

 

HUZUR İÇİNDE YAT MUHAMMET ALİ CLAY
HUZUR İÇİNDE YAT MUHAMMET ALİ CLAY
Efsane boksör Muhammed Ali’nin cenazesi için ABD’nin Louisville kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, programını yarıda keserek Türkiye’ye dönme kararı aldı.
10 Haziran 2016, 00:46
 
 
ABD'de, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali'nin iki gün sürecek cenaze töreni bugün Lousiville'de kılınan cenaze namazı ile başladı.
 
image
 
Muhammed Ali'nin doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville şehri, kent tarihinin en önemli törenlerinden birisine hazırlanıyor. Efsane sporcunun son yolculuğuna uğurlanacağı kentte kusursuz bir tören gerçekleştirilmesi için hazırlıklar sürüyor.
 
 
Muhammed Ali'nin doğup büyüdüğü evin önü ve adına yapılan "Muhammad Ali Center" efsane boksörün sevenleri tarafından ziyaret ediliyor. Ünlü sporcu için oluşturulan köşelere sevenleri çiçek ve sevgilerini anlatan mesajlar bırakıyor.
 
Yaklaşık 600 bin nüfuslu kentte gerçekleştirilen törenler bugün saat 12.00'de (TSİ:19.00) kılınacak cenaze namazıyla başladı. Muhammed Ali'nin 1960 yılında ilk profesyonel dövüşünü yaptığı "Freedom Hall"da kılınacak namaza 15 bin civarında müslüman katıldı.
 
Muhammed Ali, yarın yapılacak anma ve uğurlama töreninin ardından toprağa verilecek. Törende ABD eski Başkanı Bill Clinton da konuşma yapacak. Muhammed Ali'nin cenazesi Louisville'deki efsane boksörün adını taşıyan cadde boyunca taşınarak çocukluğunun geçtiği mahalleye son kez getirildi.
 
image
 
Muhammed Ali'nin tabutunu 2001 yılında efsane boksörün hayatını anlatan "Ali" adlı filme Muhammed Ali'yi canlandıran Will Smith eski ağrı sıklet boks şampiyonu Lennox Lewis taşıdı. Muhammed Ali, yürüyüşün ardından "KFC Yum! Center"da düzenlenecek anma töreninin ardından Cave Hill mezarlığında toprağa verilecek.
 
Cenaze namazı Ali'nin birçok kez ringe çıktığı Freedom Hall'da kılındı.
 
Image copyrightAP

Namaza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan’ın Ahıska Türklerinin iftar yemeğinden sonra Türkiye’ye döneceğini açıkladı..

NEDEN ERKEN DÖNÜYOR ?

DHA’nın haberine göre cenaze töreninde, Erdoğan kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak isteyip “Biz sonra koyarız”yanıtını alınca ‘bozuldu’. Ayrıca Erdoğan’ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Kuran okuma isteği geri çevrildi.

Bunları üzerine Erdoğan programını yarıda keserek dönme kararı aldı.

Erdoğan’ın dün gerçekleşen cenaze töreninin ardından bugün toprağa verilecek Ali için düzenlenecek ikinci bir törene daha katılması bekleniyordu.

Konuşması çıkarılmıştı

Ali hayattayken nasıl yapılacağına ilişkin detayların belirlendiği cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da konuk olarak yer alacağı, hatta bir de konuşma yapacağı bildirilmişti. Erdoğan’la birlikte konuşması beklenen bir diğer yabancı liderse Ürdün Kralı 2’inci Abdullah’tı.

Ancak Ali ailesinin sözcüsü Bob Gunnell, cenaze töreni programına daha sonradan konuşmacı olarak iki ismin daha eklendiğini belirterek, Erdoğan ve 2’inci Abdullah’ın konuşması programdan çıkarıldığını duyurmuştu.