Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FRANSA DİKEN ÜSTÜNDE
FRANSA DİKEN ÜSTÜNDE
Fransa'da yeni çalışma yasa tasarısına ilişkin protestolar etkisini arttırırken, güvenlik güçlerinin göstericilere uyguladığı orantısız müdahalelere dair görüntüler sosyal medya üzerinden yayılıyor. Ülkede yaşanan kaos durumundan dolayı EURO 2016'nın güvenliği olmadığı tartışılıyor.
31 Mayıs 2016, 18:32

 

Çalışma yasasındaki değişiklikleri protesto amacıyla düzenlenen ve haftalardır devam eden grevlere demiryolu işçileri de katılıyor. "Ucu açık grev" olacağı belirtilen protestolar, bu akşam yerel saatle 20.00'de başlayacak.

Fransa'da yeni çalışma yasası protestoları kapsamında yaşanan akaryakıt sıkıntısı devam ederken, ülkede toplu taşımada ucu açık grevler başlıyor.

image

"BİTİŞ TARİHİ YOK"

Fransa Ulusal Demiryolları (SCNF) yerel saatle 20.00'de ucu açık greve gidiyor. Bu akşam başlayacak grev yalnızca şehirler arası ve banliyö trenlerini etkileyecek. Sendikalar, SNCF'deki grevin bitiş tarihinin olmadığını, yeni çalışma yasası geri çekilene kadar devam edeceğini kaydediyor.

Paris ve çevresindeki toplu taşımadan sorumlu RATP'de de 2 Haziran'da gece 03.00 itibarıyla süresiz greve başlayacak.

image

Ülkede yaşanan kaosa karşı Twitter üzerinden #FranceisnotsecureforEuro2016 kampanyası başlatıldı. Kısa sürede 10 binlerce kullanıcının paylaşımlarda bulunduğu etiket kapsamında Fransa'nın EURO 2016 için güvenli olmadığı bildiriliyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR