Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KANADA HALA YANIYOR
KANADA HALA YANIYOR
Kanada’da günlerdir devam eden ve bir türlü kontrol altına alınamayarak yayılan yangın nedeniyle birçok ev oturulamaz hale geldi.
9 Mayıs 2016, 18:41
 
Kanada’da ülke tarihinin en büyük orman yangını bir haftadır sürüyor. Yağışlar sayesinde yayılma hızı düşerken, yetkililer yangının 7 milyar dolarlık zarara neden olduğunu tahmin ediyor.
 
Kanada’da günlerdir devam eden ve bir türlü kontrol altına alınamayarak yayılan yangın nedeniyle birçok ev oturulamaz hale geldi.
 
Kanadalı yetkililer, bir haftadır süren ve bir türlü kontrol edilemeyen orman yangını hakkında ilk kez iyimser konuşurken; havaların serinlemesi ve yağmurun yağmaya başlamasıyla beraber 161 hektarlık alanı kül eden ülke tarihinin en büyük yangının yayılma hızının düştüğü belirtiliyor.
 
image
 
88 bin kişi tahliye edildi
 
Kanada’nın kuzeydoğusundaki Alberta bölgesinde çıkan yangın nedeniyle Fort McMurray kentinin 88 bin sakini tahliye edilmişti.
 
BBC’ye konuşan Fort McMurray milletvekili David Yurdiga ise, şehrin eski haline döndürülmesinin yıllar alacağını ifade etti.
 
Rüzgarın alevlerin yönünü değiştirdiğini ifade eden yetkililer, kentin güneyinde bulunan iki petrol tesisinin artık tehdit altında olmadığını ifade etti.
 
Fort McMurray, Kanada’nın petrollü kum alanlarının merkezi. Günde bir milyon varillik petrol üretimi, yangın nedeniyle durdurulmuş durumda.
 
Zarar, 7 milyar doları aşıyor
 
Yangın Kanada’nın en pahalı doğal felaketi olmaya da aday; yetkililer, zararın 7 milyar Amerikan dolarını aşacağını tahmin ediyor

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR