Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BULGARLARDAN KAÇAK MÜLTECİLERE DAYAK
BULGARLARDAN KAÇAK MÜLTECİLERE DAYAK
Türk sınırı yakınlarındaki Yıldız (Istranca) Dağları’nda çekildiği kaydedilen görüntülerin ortaya çıkmasından sonra BTV’ye konuşan Bulgar sınırından sorumlu emniyet müdürü Antonio Angelov, göçmenlerin bu şekilde alıkonulmasının yasadışı olduğunu söyledi.
12 Nisan 2016, 10:59
 
 
Bulgaristan’da sığınmacıların ülkeye girişinin engellemek için ‘gönüllü’ birlikler kuran ırkçı bir grup, göçmenleri ‘gözaltı’na aldığı sırada çekilen görüntüler basına yansıdı.
 
Türkiye-Bulgaristan sınırını yasadışı yollarla geçmeye çalışırken, ‘gönüllü sınır koruma birlikleri’ne yakalanan Afgan sığınmacıların darp edildiği sırada çekildiği belirtilen görüntüler BTV News sitesinde yayınlandı.
 
image
 
TÜRKİYE'YE DÖNÜN’
Görüntülerde, elleri arkadan bağlanan ve yere yatırılan sığınmacıları alıkoyan ırkçı grubun bir üyesinin elinde pala olduğu görülüyor. Grubun bir diğer üyesi ise sığınmacılara İngilizce olarak  “Bulgaristan yok, Türkiye'ye dönün” dediği duyuluyor.

 

Türk sınırı yakınlarındaki Yıldız (Istranca) Dağları’nda çekildiği kaydedilen görüntülerin ortaya çıkmasından sonra BTV’ye konuşan Bulgar sınırından sorumlu emniyet müdürü Antonio Angelov, göçmenlerin bu şekilde alıkonulmasının yasadışı olduğunu söyledi.

Ancak sınırda ‘sığınmacı avlayan’ bu ırkçı gruplara karşı bugüne dek hiçbir önlem alınmış değil. Öyle ki Bulgar polisinin geçen hafta, Türkiye sınırı yakınlarında 23 göçmeni yakalayan bir ‘gönüllü sınır devriyesine’ ödül verdiği haberi basına yansımıştı.

 

MAKEDONYA’DAN YUNANİSTAN’A ‘AB’NİN KARARINA UYUN’ ÇAĞRISI

 

Bu arada Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine ulaşmak isteyen sığınmacıların kullandığı bir diğer rota olan Yunanistan-Makedonya sınırındaki bekleyiş de devam ediyor. Yunan kaynaklarına göre, 11 bini aşkın sığınmacının beklediği Yunanistan’ın İdomeni kasabasındaki durumu değerlendiren Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, sınırın AB kararıyla kapatıldığını, söyledi.

 

İvanov, Yunan televizyonuna verdiği röportajda, “Yetkililer, yoğun göçmen akışının engellenmesi için Yunanistan yönetiminin kabul etmediği birçok tedbir aldı. AB’yi göçmenlerimizin sınırımıza geçme girişimlerini yaptığı İdomeni’deki kampı tahliye etmesi için Yunanistan’a yardıma çağırdım” dedi. Brüksel’in Balkan rotasının ilişkin kapatma kararının hâlâ yürürlükte olduğunu vurgulayan İvanov, bu karara uyma ve göçmenlerin yasadışı şekilde sınırı geçme çabasını önleme çağrısı yaptı

 

Yasalara göre ülkede sınırlarının muhafazasından İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sınır Polisi'nin sorumlu olduğunu hatırlatan Nençev, gerekli olması durumunda Silahlı Kuvvetlerin de destek amaçlı olarak görevlendirilebileceğini ifade etti.

 

‘HER AN HAREKETE GEÇEBİLİRİZ'

 

Bulgar Bakan, "İçişleri Bakanlığının talep etmesi durumunda her an harekete geçebiliriz. Sınırların muhafazası görevini öncelikli olarak İçişleri Bakanlığı ve Sınır Polisi yürütüyor. Biz onlarla sürekli bir koordinasyon ve iletişim içindeyiz. Sığınmacı akımının nasıl bir yön alacağını tahmin edemiyoruz. İhtiyaç anında Türkiye sınırına hemen 500 kadar asker yollamaya hazırız" dedi.

 

‘TÜM ÖNLEMLER ALINACAK'

 

İlgili birimlerin gelişmeleri takip ettiğini, komşu ülkeler Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan'a doğru sığınmacı hareketlerindeki aşırı artışı izlediklerini Nençev, "Emin olun ki kriz anında gerekli olan tüm önlemler alınacaktır" şeklinde konuştu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR