Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AVRUPA'DA ÜST DÜZEY TERÖR ALARMI
AVRUPA'DA ÜST DÜZEY TERÖR ALARMI
Belçika Federal Savcılığı, havalimanındaki terör saldırılarının intihar bombacısı tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini açıkladı.
22 Mart 2016, 14:37

 

Belçika Federal Savcılığı, havalimanındaki terör saldırılarının intihar bombacısı tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini açıkladı.

 

Federal Savcı Frederic Van Leeuw, "Toplamda 3 patlama gerçekleşti. 2'si havalimanında, 1'i metroda" ifadelerini kullandı. Van Leeuw, toplamda ölü sayısının 28'e çıktığını da duyurdu.
 

 

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB'nin Belçika ve Avrupa’nın genelinde terör tehdidi ile mücadele için yardım sağlayacağını açıkladı

 

Saldırılarının ardından Avrupa’nın birçok metropolünde havalimanları ve metrolardaki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı

 

Hollanda, Fransa, İngiltere, Danimarka, Finlandiya, İsveç ve Norveç’ teki havalimanları ile metro istasyonlarında güvenlik önlemleri arttırıldı.

 

Oslo Polisi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Brüksel’deki terör saldırılarının ardından gerekli önlemlerin alındığını ve gelişmelerin sürekli değerlendirildiğini açıkladı. Kopenghag polisinin havalimanları ile stratejik noktalarda varlığını arttırdığı, Danimarka polisinin en üst düzeyde alarma geçirildiği polis kaynakları tarafından açıklandı.

 

image

 

Stockholm polisi basın sözcüsü Lars Byström Arlanda ve Bromma havalimanlarında polis varlığını artırdıklarını, belli noktalardaki kontrolleri sıkılaştırdıklarını açıkladı. Polis istihbahrat birimi şefi Annika Eriksson’da sürekli durum değerlendirmesi yapıp, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasına yardımcı olduklarını belirtti.

 

RUS İSTİHBARATI, TERÖR ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI'

 

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Yevgeniy Serebrennikov, terör tehdidinin yükseldiğine işaret eden veriler nedeniyle Rus istihbarat servislerinin terörle mücadele önlemlerini artırdığını belirtti. Serebrennikov, oluşan tehditlere karşı koymak amacıyla her türlü önlemin alındığını ifade etti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR