Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KÜBA ÜZERİNDEKİ AMBARGO KALKSIN
KÜBA ÜZERİNDEKİ  AMBARGO KALKSIN
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ABD Devlet Başkanı Barack Obama'ya Küba'ya uygulanan Amerikan ticari ambargosunun kaldırılması çağrısı yaptı.
2 Şubat 2016, 00:28
 
 
Küba'dan Fransa'ya 21 yıl sonra devlet başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ziyarette Küba Lideri Raul Castro ile görüşen Hollande,mevkidaşı ile Elysee Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıda Küba'ya uygulanan ambargonun kaldırılması gerektiğini vurgulayan Hollande, soğuk savaşın izi ambargonun kaldırılması noktasında Obama'nın sonuna kadar gitmesi çağrısında bulundu. 

François Hollande, uluslararası tansiyona rağmen ambargonun kaldırılması ve ablukaya son verilmesi zorunluluğunun bulunduğunu aktardı. Bu mesajı 2015 yılında Küba'ya gerçekleştirdiği ziyarette de dillendirdiğini hatırlatan Hollande, ''Küba'nın uluslararası toplumda hak ettiği yeri alması için bu ambargo, abluka kaldırılmalı.'' ifadelerini kullandı. 

Küba Devlet Başkanı Castro da, Küba'nın Amerikan ekonomik ambargosunun kaldırılması noktasında Fransa'nın tutumunu takdir ettiğini kaydetti. image
 
ABD Başkanı Obama Ocak ayının ortalarında Amerikan Kongresi'ne Küba'ya yönelik uygulananekonomik ambargonun kaldırılması çağrısında bulunmuştu. 

2014 sonlarında onyıllardır süren düşmanlıklarından vazgeçen Küba ve ABD arasında, geçtiğimiz temmuz ayından itibaren yeniden diplomatik ilişkiler kurumuştu. ABD ile Küba'nın ilişkileri, Fidel Castro'nun 1959'daki devrimle iktidara gelmesinden kısa süre sonra bozulurken, ABD, Küba'ya 1960'tan bu yana ticaret ambargosu uyguluyordu.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR