Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PYD TOPLANTIDA YOK
PYD TOPLANTIDA YOK
ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'yle ilgili Cenevre görüşmelerine katılacak grupların listesinin henüz açıklanmadığını hatırlatarak, “Bizim anladığımız kadarıyla PYD toplantıya katılmayacak” dedi.
28 Ocak 2016, 11:46

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'yle ilgili Cenevre görüşmelerine katılacak grupların listesinin henüz açıklanmadığını hatırlatarak, “Bizim anladığımız kadarıyla PYD toplantıya katılmayacak” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, Cenevre'deki Suriye müzakerelerine PYD'nin katılıp katılmayacağına ilişkin soruyu yanıtladı.

Toner, Türkiye’nin PYD’nin toplantıya davet edilmesi halinde görüşmeleri protesto edeceği yolundaki açıklamasına atıfta bulunarak, “Kimin katılıp kimin katılmayacağı yönünde görüş ayrılıkları olduğunu biliyoruz. İlaveten kimlerin katılacağı Staffan de Mistura’nun tercihi. Biz de Suriyeli muhaliflerin nasıl seçileceği yönündeki işlemleri destekliyoruz” dedi. 

Birleşmiş Milletler’in (BM), henüz katılacak grupların listesini açıklamadığını hatırlatan Toner, “Fakat bizim anladığımız kadarıyla PYD bu hafta yapılacak toplantıda olmayacak” şeklinde konuştu. 

Toner, Türkiye’nin Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) üyesi olduğunu ve bu süreçte önemli bir rolü bulunduğunun altını çizerek, “Haklı olarak bazı şüpheleri var. Suriye’de barış ve düzenin sağlanması onları direkt tehdit ediyor ve onlar için varoluşsal bir sorun” ifadesini kullandı.

'ESAD'A MESAJLARIMIZI RUSYA ARACILIĞI İLE İLETİYORUZ'

Türkiye’nin NATO müttefiki olduğunu ve sürekli görüşme halinde olduklarını belirten Toner, detay vermekten kaçındı. 

Toner, Cenevre’de müzakerelerin yapılacak olmasına rağmen Suriye’ye rejiminin kendi halkına karşı terör uyguladığı ve bazı şehirleri abluka altında tuttuğunun hatırlatılması üzerine, “Bu sorunların hallolması zaman alacak” dedi. 

“Kimse bir anda 180 derecelik bir dönüş beklemiyor önümüzdeki günlerde” ifadesini kullanan Toner, Esed rejimiyle ABD’nin bu meseleleri karşılıklı konuşmadığını, fakat Rusya aracılığıyla Esed yönetimine mesajlarını ilettiklerini belirtti. 
AA


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR