Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUS ASKERLERİ SURİYE KAMIŞLI'DA
RUS ASKERLERİ SURİYE KAMIŞLI'DA
30 Eylül’den beri muhalif gruplara karşı hava saldırısı düzenleyen Rusya’nın, Beşar Esad rejimi ve terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD kontrolündeki Kamışlı kentine 100 asker ve teknik uzman gönderdiği öne sürüldü.
21 Ocak 2016, 04:32

 

SURİYE’de Esad rejiminden bir heyetin Kürtlerin kontrolündeki Kamışlı’ya giderek terör örgütü PKK ve Suriye’deki uzantısı PYD’den bir heyetle görüştüğü iddialarının ardından, bu kez Rusya’nın Suriye’deki hava saldırıları operasyonunu genişletmek için Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısındaki bu şehre asker gönderdiği ileri sürüldü. Kamışlı, Esad rejimi ve PYD kontrolünde.

Havaalanını incelediler: Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü (SOHR), önceki gün bölgedeki aktivistlere dayandırarak yaptığı açıklamada Rus askerleri ve mühendislerden oluşan teknik ekibin Kamışlı kentindeki uluslararası havaalanına vardığını bildirdi. SOHR’ın açıklamasına göre, Rus yetkililer savunmayı artırma ve havaalanının Rus savaş uçakları ve kargo jetlerinin kullanabileceği şekilde genişletilmesi için gerekli hazırlıklar üzerinde çalıştı.

Konuşlanacaklar iddiası: Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi’nden (LCC) yapılan açıklamada ise farklı rutbelerdeki yüz Rus askerinin pazartesi sabahı Suriye’ye ait askeri uçakla Kamışlı uluslararası havaalanına gittiği iddia edildi. Açıklamaya göre, askerler buradan, PYD ve Esad güçlerinin koruması altındaki Kamışlı’nın güneyinde Terteb Tepesi’ndeki 154. Alay’a götürüldü. Radar, anti-radar sistemleri ve topçu taburlarının bulunduğu 154. Alay, Esad rejimi kontrolündeki Kamışlı havaalanını koruyor. Anadolu Ajansı’nın haberine göre Rus askerlerinin PYD kontrolündeki alanlarda değil, rejimin hakimiyetindeki bölgelerde konuşlandırılması bekleniyor. Rus uçakları halihazırda Lazkiye’nin Ceble kasabasındaki Hımeymim hava üssünde konuşlu. Hürriyet’e konuşan bölgedeki Kürt kaynakları, Rus askerlerinin Kamışlı’ya geldiği iddiasının doğru olmadığını, PYD’nin Rusya’da temasları olduğunu ancak bunun Moskova’da gerçekleştiğini söylediler.

TÜRK İSTİHBARAT BİRİMLERİ: RUS ASKERLERİ DAHA ÖNCE DE GELMİŞTİ

Hürriyet’e bilgi veren Türk istihbarat kaynakları, Türkiye sınırına yakın Kamışlı’ya Rus askerlerinin geldiğini doğruladı. İstihbarat kaynakları, Rus askerleri getiren uçağın radar izinin Türk radarlarınca da tespit edildiğini söylediler. Aynı kaynaklar, Kamışlı’ya ne kadar Rus askerinin geldiğine dair ise net bir bilgiye sahip olunmadığını belirtti. Önceki günkü sevkiyatın ilk olmadığını belirten aynı kaynaklar “Yerel kaynaklardan toplanan istihbaratlar doğrultusunda, Rus askerlerinin daha önce bölgeye geldiklerinde sahada istihbarat çalışması yaptıklarına dair bilgi almıştık” dediler. Türk istihbarat birimleri, geçmişte Rus askerlerin Kamışlı’da PYD’nin değil, Esad rejiminin hakim olduğu sahalarda görüldüğünü de belirttiler. İstihbarat kaynakları, Kamışlı’da şu an için Rus hava unsurlarının bulunduğuna dair bir bilgiye sahip olmadıklarını da ifade ettiler. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR