Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD SALDIRIYA GEÇTİ
IŞİD SALDIRIYA GEÇTİ
Irak ve İslam Şam Devleti (IŞİD) 3 gün önce başladığı Deyr ez Zor saldırılarında Suriye ordusunu kentin bazı bölümlerinden çıkardı.
18 Ocak 2016, 18:30

Irak ve İslam Şam Devleti (IŞİD) 3 gün önce başladığı Deyr ez Zor saldırılarında Suriye ordusunu kentin bazı bölümlerinden çıkardı.

Merkezi Londra'da bulunan ve Suriye'deki Beşar Esad karşıtı gruplara yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD kaçırdığı 400 kişiyle ilgili ise hala bir bilgi bulunmadığını söyledi.

Gözlemevi kaçırılan 400 kişinin kentin batısına, Rakka'ya yakın bir yere götürüldüğünü söyledi.

IŞİD'in kente saldırıları sonucu 80 civarında asker ve  300 sivil kişi hayatını kaybetti. Deyr ez Zor büyük oranda IŞİD'in eline geçmiş durumda.

IŞİD kenti almak için Mart 2015'te kuşatma başlatmış, 3 gün önce ise çok sayıda militanın katıldığı saldırılar düzenlemeye başlamıştı.

200 bin kişi kuşatma altında

Deyr ez Zor'un kuzeybatısında bulunan Ayaş ve Begayliya kasabaları da IŞİD saldırılarına maruz kalıyor.

Gözlemevi IŞİD'in iki kasabanın öevresindeki yerleşim yerlerini ele geçirdiğini ve Ayaş yakınındaki bir askeri kampı da aldığını açıkladı.

Suriyeli bir yetkili Reuters haber ajansına Suriye ordusunun IŞİD saldırılarını püskürttüğünü ancak örgütün hücuma devam ettiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Deyr ez Zor şehrinde kuşatma altında yaşayan 200 bin insanın ciddi gıda yokluğu yaşadığını ve durumun giderek kötüleştiğini belirtmişti.

Suriye hükümeti son haftalarda temel gıdaları havadan şehre bıraktığını açıklarken, Rusya kuşatma altındaki mahallelere 22 ton yardım bıraktığını belirtti.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR