Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD DEYR-EZ -ZOR DA KATLİAM YAPTI
IŞİD DEYR-EZ -ZOR DA KATLİAM YAPTI
Suriye resmi haber ajansı SANA, dün gün boyunca düzenlenen saldırılarda IŞİD tarafından öldürülenlerin büyük kısmının yaşlılar, kadınlar ve çocuklar olduğunu öne sürdü.
17 Ocak 2016, 21:47

 

Suriye rejimi, IŞİD militanları tarafından ülkenin kuzeydoğusundaki Deyr ez-zor kentinde gerçekleştirilen katliamda 300 sivilin öldürüldüğünü açıkladı.

 Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, terör örgütünün ele geçirdiği el Baghaliyeh mahallesinde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 400 sivili kaçırdığını duyurdu. Sivillerin hayatından endişe ediliyor.image

Suriye resmi haber ajansı SANA, dün gün boyunca düzenlenen saldırılarda öldürülenlerin büyük kısmının yaşlılar, kadınlar ve çocuklar olduğunu öne sürdü.

AFP'nin haberine göre; İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları, terör örgütünün şehrin kuzeyindeki el Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiğini ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 400 sivili kaçırdığını açıkladı.

SİVİLLERİN HAYATLARI TEHLİKE ALTINDA

İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, kaçırılanların tümünün Sünni olduğunu aktardı. Abdülrahman kadın, çocuk ve rejim yanlısı savaşçıların ailelerinin IŞİD kontrolündeki başka alanlara naklediğini de sözlerine ekledi. 

Abdülrahman, kaçırılan sivillerin hayatlarından endişe duyulduğunu söylerken, IŞİD'in daha önce yaptığı gibi rehin aldığı sivilleri katledebileceğini belirtti.

80'İ ASKER, GERİSİ SİVİL

İzleme Örgütü, dün yaptığı açıklamada, en az 135 kişinin öldürüldüğünü belirtmişti. 

Bölgedeki aktivistler aracılığıyla Suriye iç savaşının tüm ayrıntılarını belgeleyen İzleme Örgütü, katliamda öldürülenlerin yaklaşık 80'inin asker ve Şam rejimi yanlısı milisler; geri kalanının ise siviller olduğunu duyurdu.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, katliam kurbanlarının çoğunun vurularak ya da başları kesilerek öldürüldüğü bilgisi de paylaştı.

İNTİHAR SALDIRILARI DÜZENLENDİ

Suriye'deki katliam, Rusya'nın bölgeye uçaklarla yardım göndermesinden bir gün sonra yaşandı. 

Öte yandan, rejim güçleri, ülkenin kuzeyindeki Halep vilayetinde IŞİD'e yönelik operasyonlar düzenlemeyi sürdürüyor. 

Ayrıca ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD'in fiili başkenti Rakka'yı vuruyor. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in Deyr ez-zor'un kuzey ucuna doğru ilerlediğini ve el Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiğini açıkladı.

IŞİD ise üyelerinin Deyr ez-zor'da rejim güçlerine yönelik intihar saldırıları gerçekleştirdiğini ve el Baghaliyeh ile başkaca bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdiğini bildirdi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR