Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İTALYA TÜFEKLERE EL KOYDU
İTALYA TÜFEKLERE EL KOYDU
İTALYA’da, Türkiye’den yola çıktığı belirtilen ve yetkili makamlara bildirimi yapılmamış olduğu tespit edilen 800 adet pompalı tüfek yüklü bir TIR’ın durdurulduğu açıklandı.
26 Kasım 2015, 21:44

 

İTALYA’da, Türkiye’den yola çıktığı belirtilen ve yetkili makamlara bildirimi yapılmamış olduğu tespit edilen 800 adet pompalı tüfek yüklü bir TIR’ın durdurulduğu açıklandı. 

İtalyan ANSA haber ajansında yer alan habere göre Finans ve Gümrük polisleri, Trieste Limanı’nda ortaklaşa yaptığı operasyonla Hollanda’ya ait bir TIR’ı durdurdu. 

Şoförünün Türk olduğu kaydedilen söz konusu araçta, Belçika’daki bir şirkete teslim edilmek istenen ve bir Türk şirketine ait 800 olan adet pompalı tüfek bulunduğu bildirildi. 23 Kasım’da limana ulaştığı belirtilen TIR’ın, belgelerin kontrolü ve karton kutulardaki silahların tespiti için o günden beri burada tutulduğu belirtildi. 

Yetkililer, 500 bin Euro değerindeki silahların İtalya üzerinden başka bir ülkeye taşınmasına ilişkin, kamu güvenliği kapsamında gereken yasal izinlerin alınmadığını tespit ettiklerini belirtti. 

Trieste Savcılığı’nın, silahların sahibi olan Türk şirketi hakkında, kamu güvenliğine ilişkin yasayı ihlal etmesinden ötürü soruşturma başlattığı aktarıldı. Silahlara ilişkin herhangi bir yasadışı durum tespit edilmediği, ancak İtalyan yasalarına göre sadece transit geçiş yapılsa bile, güvenlik açısından buradaki makamlara bu sevkiyatın bildirilmesi gerektiği kaydedildi. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR