Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TERÖRİSLER TÜRKİYE'DEN Mİ GİTTİ ?
TERÖRİSLER TÜRKİYE'DEN Mİ GİTTİ  ?
Paris'teki gelişmeleri yerinde takip eden Amanpour, sahte Türk pasaportu taşıdığı iddia edilen teröristlerin ünlü Stade de France stadyumu yakınlarında kendilerini havaya uçurduğunu bildirdi.
15 Kasım 2015, 17:51

 

CNN International’ın ünlü sunucusu Christiane Amanpour, Fransa tarihinin en kanlı terör saldırılarına imza atan canlı bombalardan ikisinin “sahte Türk pasaportu taşıdığını” öne sürdü.

Paris'teki gelişmeleri yerinde takip eden Amanpour, sahte Türk pasaportu taşıdığı iddia edilen teröristlerin ünlü Stade de France stadyumu yakınlarında kendilerini havaya uçurduğunu bildirdi. Ancak bu teröristlerin pasaportlarındaki isim haberde yer almadı.

Haberde, Stade de France bombacılarından biri olan ve 3 Ekim’de Bodrum açıklarındaki Yunan adası Leros'a ulaşan mülteciler arasına karışarak AB ülkelerine girdiği ortaya çıkan teröristin adının ise Ahmed el Muhammed olduğu belirtildi. El Muhammed'in kendisine verilen “acil durum pasaportu” ile Makedonya ve Sırbistan üzerinden Hırvatistan'a geçtiği bildirildi.

Amanpour, El Muhamed'le ilgili bilgileri, Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından bilgilendirilen bir senatörden aldığı ifade edildi.


Sırp gazetesi Blic, El Muhammed'in pasaportunun görüntüsünü yayımladı. Suriye'nin İdlib vilayetinde doğduğu görülen teröristin, 25 yaşında olduğu anlaşılıyor

DÜNYA BU TERÖRİSTİ ARIYOR

image

Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan saldırıları düzenleyen teröristlerden birinin kaçtığı açıklandı. Fransız polisi, aranan saldırganın fotoğrafını yayımladı.

 

AFP'ye konuşan Fransız güvenlik yetkilileri, kaçan saldırganın yakalanması için 'insan avı' başlattıklarını söyledi.

Paris'te önceki gece yaşanan terör saldırılarından bir bölümü üç erkek kardeş tarafından düzenlenmişti.

AFP'ye konuşan güvenlik yetkilisi, kaçan saldırganın, bu kardeşlerden biri olduğunu belirtti. Yetkili, kardeşlerden birinin Belçika'da tutuklandığını, bir diğerinin ise saldırıda öldüğünü söyledi.

Polis, kaçak saldırganın isminin Salah Abdeslam olduğunu açıkladı. Brüksel doğumlu Abdeslam'ın 26 yaşında olduğunu belirtildi.

103 KURBANIN KİMLİĞİ BELLİ

Fransa Başbakanı Manuel Valls cuma gecesi yaşanan saldırılarda hayatını kaybedenlerden 103'ünün kimlikleri tespit edildiğini bugün açıklamıştı. Öte yandan Fransa, saldırının ardından Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanlarını toplantıya çağırdı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR