Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FRANSA MÜSLÜMANLARI PANİK İÇİNDE
FRANSA MÜSLÜMANLARI PANİK İÇİNDE
AP’ye konuşan ve Paris’teki Müslüman cemaat derneklerinden Banlieue Plus’nün üyesi olan Nadir Kahia, bir “nefret tsunamisinden” endişe ettiklerini söyledi.
14 Kasım 2015, 14:22

Fransa’nın başkenti Paris’e 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en kanlı gününü yaşatan ve IŞİD tarafından üstlenilen terör saldırıları, ülkedeki Müslümanlar için, 11 Eylül sonrası ABD’de yaşanan endişeleri de tetikledi.

AP’ye konuşan ve Paris’teki Müslüman cemaat derneklerinden Banlieue Plus’nün üyesi olan Nadir Kahia, bir “nefret tsunamisinden” endişe ettiklerini söyledi. 

Saldırıların dernek üyeleri arasında hem şok, hem de dayanışma duygusu yarattığını söyleyen Kahia, “Ancak bazı Müslümanlar ve yoksul mahalleler nefret diline hedef olabilir” diye ekledi.

#MuslimsAreNotTerrorist (Müslümanlar terörist değildir) etiketi, bu endişelerin bir yansıması olarak bugün Twitter’da saatlerce “trend” konuların zirvesinde yer aldı.

‘MÜSLÜMANLAR YÜZLEŞMELİ’

Hürriyet Daily News yazarı Mustafa Akyol ise konuyla ilgili şu yorumu yaptı:

“Çok acı bir olay bütün hayatını kaybedenlere taziyelerimi iletiyorum. Fransız halkıyla dayanışma içinde olmak lazım.

Detaylar ortaya çıkıyor kimin yaptığı da ortaya çıkacak ama IŞİD veya El Kaide gibi görünüyor. İslam adına terör uygulayan fanatik grupların dünya sahnesini etkileyecek eylemler yaparak İslam’ın imajını zedelediklerini gösteriyor bir kere daha…

Bu grupların eğer İslam’ın hakikatlerini gölgelemek istemiyorsak  bir Müslüman olarak bunların ideolojisiyle  yüzleşmeliyiz. Müslüman entelektüellerin din adamlarının din adına şiddet kullanan grupların ideolojisini tartışması lazım ve karşı çıkmaları lazım.”image

''BU TERÖRÜN İSLAM İLE İLGİSİ YOK''

Diyanet İşleri Başkanlığı IŞİD terörizminin İslam ile ilgisi olmadığını son aylarda birkaç kez mesajını vermişti. Bugün de Suudi Arabistan’ın en yüksek dini kurumu olan Ulema Şurası, yayınladığı fetvada, “İslam teröristlere cevaz vermez ve bu eylemler İslam’ın dünyaya getirdiği rahmet değerlerine aykırıdır” dedi. 

Şura, dünyada terörü yok etmek için “ortak bir çaba” ve “birleşik bir ahlaki duruş” gerektiğini vurguladı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR