Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İŞİD KATLİAMI PARİS'E ULAŞTI
İŞİD KATLİAMI PARİS'E ULAŞTI
Fransa'nın başkenti Paris'te gece 21.15 civarında  7 noktada eş zamanlı olarak barbarlığın markası olan IŞİD tarafından silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleşti.
14 Kasım 2015, 14:03

 

Fransa'nın başkenti Paris'te gece 21.15 civarında  7 noktada eş zamanlı olarak IŞİD tarafından silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleşti.

Saldırılarda ilk belirlemelere göre 127 kişi hayatını kaybetti, 80'i ağır 180 kişi yaralandı. CNN International, hayatını kaybedenlerin sayısını 153 olarak açıkladı. AFP Haber Ajansı, saldırılarda 200 kişinin yaralandığını, 80'inin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Fransız Polisi Bataclan konser salonunda 100 rehinenin hayatını kaybettiğini açıkladı. Paris Savcısı ise en az 8 saldırganın öldürüldüğünü açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıların ardından olağanüstü hal ilan etti ve sınırların kapatılması emrini verdi. Paris Belediyesi ise, güvenlik uyarısı yaptı ve vatandaşlardan evlerini terk etmemelerini istedi.

image

Saldırılar Fransa ile Almanya arasında yapılan hazırlık maçının oynandığı Stade de France yakınlarında oldu. Bu ilk saldırıdan sonra Stade de France civarında iki patlama daha oldu.

Paris'in 10 ve 11. Bölgelerine ise silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Rue de Charonne, Rue de La Bichat, Rue de La Fontaine au Roi, Rue du Faubourg-du-Temple'da yayalara ateş açıldı.

Saldırıların en kanlısı yaklaşık 1500 kişinin olduğu Bataclan konser salonunda oldu. Saldırganlar ilk önce el bombaları attı, ardından içeri girerek yüzlerce kişiyi rehin aldı. Yetkililerden alınan bilgilere göre en az 82 kişi hayatını kaybetti. Yaşananların ardından saldırganların bulunduğu yere Fransız polisi operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda birçok rehine kurtarıldı.

Bataclan konser salonundaki rehine krizi sonucu enaz 82 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca konser salonundaki 5 saldırgan öldürüldü.

SON AÇIKLAMA: 127 ÖLÜ, 180 YARALI

Fransa'nın başkenti paris'i kana bulayan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin resmi  sayısı 127 olaak açıklanmasına rağmen ajanslar sayıyı yüksek gösteriyor

image

 Saldırılarda 90'ı ağır 180 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Savcılık kaynaklarından yapılan açıklamada, yaralananların ciddiyetini koruduğu duyuruldu. Katliamda hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Saldırıda en büyük kayıp, Bataclan konser salonunda yaşanmıştı. Rock konserini izlemeye gidenlerin üzerine açılan rastgele ateşte 82 kişi can verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dünyayı sarsan Paris saldırılarının sorumlusunun terör örgütü IŞİD olduğunu açıkladı. IŞİD de Fransızca ve Arapça yayımladığı açıklamayla, saldırıları üstlendi. Örgüt, katliamın, IŞİD kontrolündeki topraklara düzenlenen hava saldırılarına cevap olarak yapıldığını duyurdu.

Hollande açıklamasında, kentin farklı noktalarında gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırılarda 127 kişinin öldüğünü belirtti. CNN International, saldırılarda en az 153 kişinin yaşamını yitirdiğini öne sürmüştü.

Paris saldırılarının plan ve organizasyonunun ülke dışında yapıldığını söyleyen Hollande, eyleme Fransa içinden yardım edildiğini belirtti.


Saldırı sırasında Stade de France'da bulunan Hollande, korumalar tarafından böyle çıkarılmıştı. 

ÜÇ GÜN ULUSAL YAS

Hollande ayrıca, Fransa'da katliam nedeniyle üç günlük ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı saldırıları IŞİD tarafından yapılmış bir "savaş eylemi" (un acte de guerre) olarak niteledi.

HOLLANDE TÜRKİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande G20 için yapacağı Türkiye ziyaretini iptal etti. Ayrıca zorunlu haller haricinde vatandaşların sokağa çıkmaması istendi

Şeffaf Gazete.com

 

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR