Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NATO DESTEĞİ
NATO DESTEĞİ
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO, tüm müttefiklerini her türlü tehdide karşı savunma ve korumaya hazırdır. Bu tabii ki, Türkiye için de geçerli." dedi.
8 Ekim 2015, 14:19

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO, tüm müttefiklerini her türlü tehdide karşı savunma ve korumaya hazırdır. Bu tabii ki, Türkiye için de geçerli." dedi.

Brüksel'deki Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında kameraların karşısına geçen Jens Stoltenberg, NATO'nun Suriye ve Irak sınırlarında giderek artan bir belirsizlik ve şiddetin oluştuğunu belirtti. Bu yüzden NATO güçlerinin hazır olma durumunun artırıldığını söyleyen Stoltenberg, "Gerekirse asker gönderebiliriz." dedi. Stoltenberg, NATO Müdahale Gücü'nün mevcudunu ve etkinliğini de tam da böyle durumlar için artırdıklarını da sözlerine ekledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'ya karşı caydırıcılık için NATO askerlerinin Türkiye'ye hemen sevk edilmesine gerek olmadığını da ifade ederek, "Önemli olan NATO'nun hasımlarının, gerektiğinde bunu yapabilecek olmamızı bilmeleridir." şeklinde konuştu. Stoltenberg, NATO'nun caydırıcılığını göstermek için tatbikatlar yaptıklarını vurguladı. NATO Genel Sekreteri, güvenlik garantisinin tüm müttefikler için olduğu gibi Türkiye için de yüzde 100 geçerli olduğunu vurguladı.

Stoltenberg, bir soru üzerine, "Türkiye güçlü bir müttefik. NATO'da en büyük ikinci orduya sahip. Ama NATO her zaman desteğe hazır olacaktır. Daha fazla desteğe ihtiyaç duyup duymadığı konusunda Türkiye ile sürekli diyalog halindeyiz." dedi.

Rusya'ya IŞİD ile mücadelede yapıcı bir rol oynamaya çağıran Stoletnberg, "Rusya'nın faaliyetleri ve rejime (Esed) verdiği destek faydalı değil. Son dönemdeki Türk hava sahası ihlalleri kabul edilemez. NATO, gelişmeleri yakından takip edecek ve Türkiye ile güçlü bir dayanışma içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR