Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU KARE YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLDÜ
BU KARE YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLDÜ
Apollon'u yenen Azerbaycan ekibi Kabala, tarihinde ilk kez Avrupa'da play-off turuna yükseldi. Maçtaki tek golün sahibi olan Hüseynov, 90 dakika sonunda statta Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla tur atmıştı,bu kare ölüm getirdi
10 Ağustos 2015, 06:32

 

Azerbaycan'da Kıbrıs Rum kesimi temsilcisi Apollon Limassol'u eleyen Azeri futbol takımı Kabala'nın kaptanı Cavid Hüseynov'u sahada Türk bayrağıyla zafer turu attığı için eleştiren gazeteci Rasim Aliyev, kimliği belirsiz kişilerce dövülerek öldürüldü.

image


Hüseynov, UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turu rövanş maçında penaltıdan attığı golle takımına turu getirmişti.


AFP'nin haberine göre, 30 yaşındaki Aliyev, karşılaşmanın ardından Facebook'taki sayfasında yayımladığı mesajda, "Hüseynov'un nasıl davranacağını bilmediğini" ve Avrupa'daki maçlarda forma giymemesi gerektiğini yazdı.

Bu mesajına çok sayıda hakaret içerikli yorum alan Aliyev, kendisini Hüseynov'un kuzeni olarak tanıtan biri tarafından telefonla arandığını ve dün bu kişi tarafından çay içmeye davet edildiğini söyledi.

Ölümünden önce kaldırıldığı hastanede Turan haber ajansına konuşan Aliyev, "Buluşmaya yalnız gittim. 5-6 kişilerdi ve birden üzerime atlayıp beni dövmeye başladılar" dedi.

Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Aliyev, durumu kötüye gidince bugün acilen ameliyata alındı. Ancak Azeri gazetecinin kurtarılamadığı açıklandı.

HÜSEYNOV: BUNA İZİN VERMEM
Azeri basınına göre, Aliyev'in ölümü sonrası Facebook sayfasından açıklama yapan Hüseynov, hayatını kaybeden Azeri gazeteciye rahmet dilerken, "Hiç kimseye benim için birisini öldürmeye izin vermem" ifadesini kullandı.

Olayın ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yardımcılarından biri ise resmi haber ajansına yaptığı açıklamada, konunun İçişleri Bakanlığı ile Başsavcılık tarafından ele alındığını ve "objektif bir inceleme" yapılacağını söyledi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR