Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD'E BİR DARBE DAHA
IŞİD'E BİR DARBE DAHA
Pentagon, Irak’ta düzenlenen hava saldırısında, 2012’de Libya’nın Bingazi kentindeki ABD konsolosluğuna yönelik saldırıya adı karıştığından şüphelenilen Ali Avni el Harzi adlı IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı
23 Haziran 2015, 09:00

 

ABD’nin Irak’ta düzenlediği hava saldırısında, IŞİD üyesi Ali Avni el Harzi’nin öldürüldüğü açıklandı.

Pentagon Sözcüsü Steve Warren yaptığı yazılı açıklamada, 11 Eylül 2012’de ABD’nin Libya Büyükelçisi Chris Stevens dahil 4 Amerikalının yaşamını yitirdiği Bingazi konsolosluğu saldırısıyla ilgili şüpheli kişilerden Tunus vatandaşı Ali Avni el Harzi’nin, 15 Haziran’da Irak’ın Musul kentinde Amerikan hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti.

IŞİD'le savaşana ABD'den maaş 

Warren, “el Harzi Kuzey Afrika ve Ortadoğu coğrafyası boyunca IŞİD’le bağlantılı çok sayıda aşırılık yanlısıyla yakın faaliyet gösterdi. Onun ölümüyle, IŞİD’in Kuzey Afrika’daki cihat yanlılarını Suriye ve Irak’taki savaşa entegre etme yeteneği zayıflatılırken, uluslararası terörizmle uzun süredir bağı bulunan bir cihat yanlısı da ortadan kaldırılmış oluyor” ifadesini kullandı.

 

75 IŞİD'li öldürüldü

IRAK'ın Selahattin ve Anbar kentlerinde havadan ve karadan düzenlenen operasyonlarda terör örgütü IŞİD'in 75 üyesi öldürüldü. Ölenler arasında IŞİD'in lider kadrosunda yer alan yabancı uyrukluk kişilerin de bulunduğu iddia edildi. 
Irak Savunma Bakanlığı, Selahattin ilinin 70 kilometre kuzeyinde yer alan El Mishek Köyü ile Makhul dağları bölgesinde IŞİD'e ait kamplara havadan düzenlenen operasyonda terör örgütünün 7 kampının yok edildiğini, en az 30 teröristin de öldürüldüğünü açıkladı. 
Irak Federal Polis Komutan General Raid Cevdet, IŞİD'in en tehlikeli 3 yabancı uyruklu keskin nişancının Selahattin'in Beyci kentinde öldürdüklerini bildirdi. Iraqiye TV'ye konuşan Cevdet, Beyci'de kalan birkaç IŞİD noktasının vurulduğunu söyledi. 
Cevdet, polis özel tim unsurlarının IŞİD'in tehlikeli 3 keskin nişancısını öldürdüğünü farklı boyutta 18 adet bomba düzeneğini de etkisiz hale getirdiklerini kaydetti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR