Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AY SONUNA TOPLU ÖDEYECEK
AY SONUNA TOPLU ÖDEYECEK
Yunanistan IMF'ye olan borcunu bugün ödemeyecek. IMF, Yunan Hükümeti’nin Haziran ödemelerinin tümünü ay sonunda topluca yapmayı planladığını açıkladı.
5 Haziran 2015, 06:52

 

IMF, Yunan Hükümeti’nin Haziran ödemelerinin tümünü ay sonunda topluca yapmayı planladığını açıkladı.

Yunanistan IMF'ye olan borcunu bugün ödemeyecek. 

IMF, Yunan Hükümeti’nin Haziran ödemelerinin tümünü ay sonunda topluca yapmayı planladığını açıkladı.

IMF Sözcüsü Gerry Rice yaptığı yazılı açıklamayla, Yunanistan'ın Haziran'da ödenmesi gereken 4 ayrı taksiti, tek bir seferde ödemeyi planladığını resmi olarak bildirdiğini duyurdu.

Açıklamada, "Yunan yetkilier, Haziran'daki 4 ayrı taksiti, tek bir ödemede birleştirmeyi planladıklarını Fon'a bugün bildirdi. Tek ödeme için son tarih 30 Haziran" ifadelerine yer verildi. IMF Yönetim Kurulu'nun 1970 yılında aldığı karara göre, aynı ay içinde birden fazla ödemesi olan ülkeler, bunları tek bir ödeme altında toplayabiliyor. Söz konusu karar, kısa zamanda birden çok ödeme yapmanın zorluklarını gidermek için alınmıştı. Ancak, Atina yönetimi, yarın ödenmesi gereken 300 milyon Euro'luk ilk taksiti, yeterli kaynak bulunamadığı gerekçesiyle ödeyemeyeceğini açıklamıştı.

Yunanistan'ın Haziran'da 1,5 milyar Euro'su IMF'ye, 5,2 milyar Euro'su Avrupa Birliği'ne olmak üzere toplam 6,7 milyar Euro'luk borç ödemesi gerekiyor. Buna karşın, ülkenin kreditörleriyle 4 aydır süren müzakerelerde halen anlaşma sağlayamamış olması, borçların ödenmesini zorlaştırıyor. Uzmanlar, Yunanistan hükümetinin müzakerelerde uzlaşma sağlanamaması halinde bir kez daha temerrüde düşeceği öngörüsünde bulunuyor. 

‘GÖRÜŞMELER YAPICI GEÇTİ’
 Öte yandan IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan ile Brüksel'de yapılan görüşmelerin yapıcı geçtiğini söyledi. Görüşmelerin müzakerelerde yeni bir zaman penceresi açtığını belirten Lagarde, kreditörlerin ortaya koyduğu taslağın esneklikler içerdiğini ve Yunan yetkililerin bu taslak karşısında alacakları pozisyonu görmeyi beklediklerini ifade etti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR