Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NBA KÜBA'YA DOSTLUK İÇİN GİTTİ
NBA KÜBA'YA DOSTLUK İÇİN GİTTİ
NBA ve FIBA’nın 23-26 Nisan tarihleri arasında Havana’da ortaklaşa gerçekleştireceği Basketbol Kampı’na Steve Nash, Dikembe Mutombo ve Ticha koçluk edecek.
10 Nisan 2015, 13:39

 

NBA ve FIBA’nın 23-26 Nisan tarihleri arasında Havana’da ortaklaşa gerçekleştireceği Basketbol Kampı’na Steve Nash, Dikembe Mutombo ve Ticha koçluk edecek.

Kamp süresince NBA ve FIBA, sosyal sorumluluk projesi kapsamında açık sahaları yenileyecek ve gençler için basketbol kampları düzenleyecek

NBA ve FIBA, 23-26 Nisan tarihleri arasında Havana'da ortaklaşa düzenleyecekleri basketbol kampını basına duyurdu. Erkek ve kadınlara yönelik bu kamp ile NBA, aralık ayında iki ülke arasında buzların erimesiyle başlayan yeni dönemde Küba'yı ziyaret eden ABD'li ilk profesyonel spor ligi olacak. 4 gün sürecek kampta, iki MVP ödüllü Steve Nash, NBA Küresel Elçisi Dikembe Mutombo ve WNBA efsanesi Ticha Penicheiro, Küba Erkek ve Kadın Milli Basketbol Takımları’na rehberlik ederken, Küba Spor Bakanlığı, INDER ve Küba Basketbol Federasyonu'nun katkılarıyla sosyal yardım projeleri gerçekleştirilecek. Ziyaret sırasında, NBA ve FIBA ilk kez Küba'dan iki oyuncu ve bir antrenörü, önümüzdeki dönemde başlayacak “Basketball Without Borders” kampına davet edecek.

Küba Basketbol Federasyonu Başkanı Ruperto Herrera, “Bu organizasyon Küba basketbolu ve federasyonumuz için çok önemli bir gün. NBA ve FIBA'nın ülkedeki gençlere örnek olmak ve ülke basketbolunun gelişimi için ortak olarak düzenleyeceği bu kamp, gerçekten muhteşem bir oluşum. Hem ülke basketboluna, hem de uluslararası basketbolun geleceğine büyük getirisi olacak bu kamplara kapılarını açtıkları için Küba Cumhuriyeti ve INDER'e teşekkür ediyoruz” dedi.

NBA temsilcisi Mark Tatum ise düşüncelerini, "Basketbolun kültürler arasında oluşturabildiği köprülere şahit olduk. Basketbolumuzun değerlerini Kübalı gençlerle paylaşmak ve sporun ortak dili sayesinde birlikte öğrenmeye devam etmek için sabırsızlanıyoruz" sözleriyle ifade etti.

"Ulusal federasyonların gelişimi için sürekli olarak sarfedilen çabanın bir parçası olarak Küba'nın bu büyüklükte bir kampa ev sahipliği yapacak olması son derece sevindirici" diye konuşan FIBA Başkanı Horacio Muratore ise sözlerine, "Burası basketbolu çok seven bir ülke ve bu tarihi yatırım için NBA'le birlikte çalışmaktan gurur duyuyoyuz" diye devam etti.

Ziyaret kapsamında, ligin küresel sosyal sorumluluk programı NBA Cares ile NBA ve FIBA, Havana'da iki noktada, gençler için kamplar düzenleyecek ve üç basketbol sahasını da yenileyecek. Tatum, NBA efsaneleri ve Kübalı yetkililerle birlikte, sağlıklı ve aktif yaşamı teşvik etmeyi ve basketbolun takım oyunu, saygı ve bağlılık gibi NBA değerlerini paylaşacağı saha içi törenlere de katılacak.

Orlando Magic Başantrenörü James Borrego, Utah Jazz Başantrenörü Quin Snyder, Utah Jazz Yardımcı Antrenörü Brad Jones, A.B.D. Gençler Antrenörü Don Showalter ve Amerika Basketbol Akademisi Yöneticisi Victor Ojeda, Küba Erkek ve Kadın Milli Basketbol Takımlarının büyükler (18+) ve küçükler antrenman kamplarına eşlik edecek. Antrenörlere ayrıca, Washington Wizards Basketbol İdaresi Başkan Yardımcısı Tommy Sheppard, New York çalıştırıcısı Anthony Goenaga, FIBA Amerika Hakemi Geraldo Fontana da katılacak ve antrenörler, çalıştırıcılar ve sporun içinde profesyonel olarak yer alanlar için seminerler düzenleyecek.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR