Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜNYA DENGELERİ DEĞİŞECEK
DÜNYA DENGELERİ DEĞİŞECEK
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer müzakerelerde varılan taslak anlaşmanın uygulanmasıyla ülkesine uygulanan tüm yaptırımların ve İran aleyhine alınan kararların kaldırılacağını savundu
3 Nisan 2015, 20:52

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer müzakerelerde varılan taslak anlaşmanın uygulanmasıyla ülkesine uygulanan tüm yaptırımların ve İran aleyhine alınan kararların kaldırılacağını savunarak, "Böylece tüm dünyayla iyi ilişkiler için yeni bir dönem başlayacaktır" dedi.

İran devlet televizyonuna konuşan Ruhani, ülkesinin, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin ile Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleriyle yürüttüğü nükleer müzakerelerde varılan taslak anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
      
Ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve İran halkına nükleer müzakere heyetine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Ruhani, "Biz bütün dünya ülkeleriyle ilişkilerimizi iyileştirmek ve işbirliği yapmak istiyoruz. Bir ülke ile iyi ilişkilerimiz varsa daha iyi olsun, soğuk ise daha sıcak olsun, gerilimli ise gerilim kalksın istiyoruz. Gelişme ve güvenlik, işbirliği olmaksızın mümkün değil" diye konuştu.
      
Nükleer müzakerelerde, uluslararası topluma verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyleyen Ruhani, "Biz yalancı ve hilekar değiliz. Verdiğimiz sözlere riayet ettik. Karşı taraf da verdiği sözleri yerine getirmelidir" ifadesini kullandı.
      
Ruhani, sözlerine şöyle devam etti:
      
"Bazıları ya savaşmalıyız veya teslim olmalıyız diye düşünüyor. Ancak üçüncü bir yol daha var. O da dünyayla iyi niyet çerçevesinde işbirliği yapmaktır. İran, uranyumu sadece ülkenin kalkınması için zenginleştiriyor. Komşularını veya diğer ülkeleri tehdit etmek için değil. Bu anlaşmanın uygulanmaya başlamasıyla tüm yaptırımlar ve İran aleyhine alınan kararlar kaldırılacak. Böylece tüm dünyayla iyi ilişkiler ve karşılıklı menfaatler çerçevesinde kurulacak işbirlikleri için yeni bir dönem başlayacaktır."

image

İRAN'DA BÜYÜK AF

İran İslam Devrimi'nin 36’ncı yıldönümü ülke genelinde törenlerle kutlandı. Kutlama törenlerinde, her yıl olduğu gibi bu sene de "Amerika'ya ölüm" ve "İsrail'e ölüm" sloganları atılırken, Hamaney'den 1020 mahkûm için af kararı çıktı.

Başkent Tahran'daki Azadi Meydanı'ndaki törene katılan yüz binlerce İranlıya hitap eden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Biz bağımsızlığımızı kolay kazanmadık ve onu kolayca kaybetmeye niyetimiz yok. Bağımsızlık bizim için kendi ayaklarımız üzerinde durmak ve halkın iradesini hakim kılmaktır. Hiçbir gücün İran halkının iradesini etkilemesine izin vermeyiz" dedi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR