Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEV AVM YANDI
DEV AVM YANDI
Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da Çarşamba günü bir alışveriş merkezinde çıkan yangının ardından arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor. Şu ana kadar 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
13 Mart 2015, 08:59

 

Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da Çarşamba günü bir alışveriş merkezinde çıkan yangının ardından arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Şu ana kadar 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 25 kişi ise halen kayıp. Kayıpların çoğu, içerideki mallarını kurtarmak isteyen mağaza sahibi ya da personeli.

AFP, Rusya'nın başkenti Moskova'nın yaklaşık 800 km doğusundaki Kazan'daki Admiral isimli alışveriş merkezinde çıkan yangında ölenlerin sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi.

Elliden fazla kişinin yaralandığı yangından sonra ortaya çıkan enkaz altında 25 kişinin daha olduğu tahmin ediliyor.

500'den fazla kişinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları için çevre ülkelerden de destek geldi. Kurtarma çalışmalarını sürdüren ekiplere en fazla alışveriş merkezinde yıkılan beton bloklar engel oluştururken, kurtarma ekipleri çalışmalarını gece boyunca da sürdürdü.

Yangının ardından içerideki 400 ziyaretçiyle 200 çalışan tahliye edilmişti.

BİR TÜRK VATANDAŞI DA KAYIP

Kayıpların çoğu alışveriş merkezinde çalışan Özbekistan, Tacikistan, Azerbaycan uyruklu kişilerden oluşuyor.

Yanan alışveriş merkezinde dükkan işleten Türk vatandaşı Kasım Sümer de kayıp kişiler listesinde yer aldı. Yangın bölgesine giden Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek bilgi almaya çalıştı. Ancak Sümer’in yaralılar arasında bulunmadığı anlaşıldı. Yangın çıktığı sırada mağazasındaki mallarını kurtarmak için AVM’ye geri dönen Sümer ile Çarşamba akşamından bu yana bağlantı kurulamıyor. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR