Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PARİS'TE KARA GÜN
PARİS'TE KARA GÜN
Charlie Hebdo saldırısı şüphelileri Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin, Paris'in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusunda bir rehine ile kapana kıstırılmasının ardından kentte ikinci rehine krizi yaşandı.
9 Ocak 2015, 18:23

 

Fransa'nın başkenti Paris'teki bir koşer marketine girip içeridekileri rehin alan saldırgan öldürüldü. Amedy Coulibaly isimli saldırganın rehin tuttuğu kişilerden dördü ölü bulundu, diğer rehineler kurtarıldı.

Coulibaly'nin Charlie Hebdo saldırısını düzenlediği açıklanan ve Paris yakınlarında kıstırılan Kouachi kardeşlerle ilişkisi olduğu tespit edilmişti.

Coulibaly, "Kouachi kardeşler kuşatması kaldırılmazsa tüm rehineleri öldürürüm" demişti. Fransız polisi, iki noktaya da aynı anda operasyon yaptı.

Charlie Hebdo saldırısı şüphelileri Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin, Paris'in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusunda bir rehine ile kapana kıstırılmasının ardından kentte ikinci rehine krizi yaşandı.

Bu kez Yahudi helal marketi olarak bilinen  bir koşer marketine giren Kouachi kardeşlerin arkadaşı saldırgan içeridekileri rehin aldı.

Kouachi kardeşleri tanıyan saldırganın dün Paris'te, bir kadın polis memurunu öldüren kişi olduğundan şüpheleniliyordu. Fransız polisi, TSİ 18.00 sularında markete operasyon başlattı. Olay yerinden patlama ve silah sesleri geldi. Marketteki rehinelerin dördünün öldürüldüğü, geri kalanının kurtarıldığı bildirildi. Ölenlerden iki rehinenin  operasyondan önce öldürüldüğü tahmin ediliyor.

AFP'ye konuşan güvenlik kaynakları, yaralanan dört rehinenin de durumunun ağır olduğunu söyledi.


Rehineler böyle kurtarıldı.

Paris'in doğusundaki Porte de Vincennes semtinde yaşanan olayda saldırganın on beş kişiyi rehin aldığı ifade edildi. Rehineler arasında kadın ve çocukların olduğu bildirildi. 

 

Olay yerine terörle mücadele birimleri intikal etti. Paris'te dün sokak ortasında yaşanan çatışmada bir kadın polis memuru öldüren saldırganın olayın şüphelisi olduğu bildirildi.

Kaynak, Coulibaly'nin, 2010 yılındaki bir cezaevinden kaçma girişimine ilişkin soruşturmada isminin Cherif Kouachi ile birlikte anıldığını belirtti. Fransız basını, bu olaydaki rolünden dolayı dört yıl hapis yapan Coulibaly'nin geçen sene cezaevinden çıktığını bildirmişti.

Paris Emniyeti, dün bir kadın polis memurunun öldürüldüğü saldırıyla ilgisi olabileceğini düşündüğü Hayat Boumeddiene ve Amedy Coulibaly adlı iki şüphelinin fotoğrafları yayımlayarak vatandaşlardan yardım istedi.  Boumeddiene'nin, Coulibaly'nin sevgilisi olduğu öne sürüldü ,çatışma anında Hayat Boummeddine karmaşadan yararlanıp kaçtı denildi..

'O KUŞATMAYI KALDIRMAZSANIZ...'
İddialara göre, 32 yaşındaki Amedy Coulibaliy, polise, Markete girer girmez  "Kim olduğumu biliyorsunuz. Dammartin'daki kuşatma kalkana kadar rehineleri bırakmayacağım" diye bağırmıştı.. 

Parisien gazetesine göre, marketin işletmecisi o an kaçmayı başardı. Müşterilerden birinin "Yapmayın" diye çığlıklarını duyan işletmeci, ofisinden çıkıp kaçtı. 

Marketin karşısındaki restoranın içinden çekilmiş bu görüntü Twitter'da paylaşıldı.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR