Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FRANSA'NIN 11 EYLÜL'Ü '' PARİS'TE KATLİAM ''
FRANSA'NIN 11 EYLÜL'Ü  '' PARİS'TE KATLİAM ''
Fransa'nın başkenti Paris'te yayınlanan ve Hz. Muhammed'in karikatürünü yaptıktan sonra tepki çekmiş olan mizah dergisi "Charlie Hebdo" dergisine saldırı düzenlendi.Saldırı katliama dönüştü
7 Ocak 2015, 12:34
 
 
Fransa'nın başkenti Paris'te yayınlanan ve Hz. Muhammed'in karikatürünü yaptıktan sonra tepki çekmiş olan mizah dergisi  "Charlie Hebdo" dergisine saldırı düzenlendi.Acımasızca katledilen insanlar dünyayı ayağa kaldıracak cinsten.. 
 
Ölenler arasında Fransa'nın ve derginin en önemli karikatüristlerinden Charb, Cabu, Wolinski ve Tignous'nun da yer aldığı bildirildi. 
 
image
 
Görüntüler başta Fransa tüm Avrupa'da infial yarattı.
 
Olay sonrası basına yansıyan ilk görüntülerde kan donduracak bir sahne vardı.Binada katliam yapıp çıkan teröristler arabaya binerken karşılarına çıkan polise ateş ettiği, yaralanan polisin elini yapma diye kaldırıldığı ve teröristin acımasızca yaralının yanına gidererek soğukkanlı bir şekilde kafasına sıkması amatör çekim ile ortaya çıktı. Bu görüntüler başta Fransa tüm Avrupa'da infial yarattıimage
 
Bir polis kaynağı, Le monde gazetesine, saldırganların bulunması için Emniyet Genel Müdürlüğü, Paris Emniyeti ve istihbarat örgütüne bağlı 3 bin polisin görev başına olduğunu bildirdi. Paris Savcılığı da, 2’si polis 12 ölünün, dördü ağır 20 kadar da yaralının bulunduğunu açıkladı.
 
İkisi polis toplam oniki ölü.
 
Siyah kapşonlu 2 kişinin Allahu Ekber diye bağırarak binaya girdiği ve Kaleşnikov'larla binanın içine rastgele ateş açtıkları kapıdaki koruma polislerini tarayarak çalışanları katlettiği bildirildi Şu ana kadar 12 ölü olduğu net gelen haberler arasında..Ölenler arasında gazetenin Stephane Charbonnier'in   abulunduğu bilgisine ulaşıldı.
 
image
Stephane Charbonnier,
 
Bina 24 saat polis korumasında bulunuyordu fakat yeni taşınılan bu binada tam bir can pazarı yaşandı.
Eli ilahlı 2 kişi binadan çıkarken olaya müdahale etmek için gelen polis aracına da ateş eden saldırganlar 6 polisi daha yaralayarak gasp ettikleri araçla kaçtı ve şuan Paris sokaklarında kovalamaca sürüyor.Görgü tanıkları, saldırı sırasında en az 30 kez silah sesi duyduklarını belirtti.
 
 Kanlı saldırıdan kurtulan derginin çizerlerinden Coco, olayı şöyle anlattı:
"Kızıma bakmaya gitmiştim. Gazetenin kapısına geldiğimde silahlı ve maskeli iki kişi bizi vahşice tehdit etti. İçeriye girmek istediler. Ben şifreyi girdim. Wolinski ve Cabu'ye ateş ettiler. 5 daki
ka sürdü... Bir masanın altına sığındım... Kusursuz Fransızca konuşuyorlardı... El Kaide olduklarını, intikam aldıklarını söylediler..."
 
image
 
Reuters ve Fransız AFP saldırıda en az 12 kişinin öldüğünü bildirdi.
 
Derginin son Twiti IŞİD lideri Bağdadinin karikatürü olduğu ve olayın altında IŞİD olma olasılığının ihtimallerin arasında en yüksek olanı olarak  söyleniyor.Paris polisi, olay da 5'i ağır olmak üzere 10 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 
Cumhurbaşkanı olay yerinde
 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, 11 kişinin öldürüldüğü Charlie Hebdo dergisinin bürosunda incelemede bulunacak.Hollande'ın bir kaç saate  sonra bakanlar kurulunu acilen toplayacağı bildirildi.İlk açıklamasında bu saldıryı Müslümanlara mal etmeyelim oldu.
 
Daha önce kundaklanmıştı
 
Daha önce Hz Muhammed'in karikatür başlığı ile çıkan  "Charia Hebdo" 2011 yılında kundaklanmıştı ve o günlerden bu yana polis tarafından  24 saat koruma alaltında bulunuyordu.
 
Avrupa'da yaşayan Müslümanlar bu saldırıdan çok etkilenecek
 
İslam karşıtı PEGİDA oluşumunun düzenlediği gösteriler Almanya’yı iSLAM karşıtlığına davet edip ilgi gördüğü bu günlerde “Pazartesi Yürüyüşleri” adı altında eylemler düzenleniyordu.Avrupa'da başta Türk vatandaşlarıolmak üzere milyonlarca Müslüman bu oluşumdan rahatsızken bu saldırı arkasında eğer kendisine Müslüman kimliği biçin bir örgüt çıkarsa işte o zaman Avrupa tam bir karmaşa içinde
olacak.
 
Saldırı yapılan binada Türklerin çalıştığı bir konfeksiyon imalathanesi olduğu gelen bilgiler arasında.
image
 
Anadolu Ajansı Paris muhabiri Esra Aslan çarpıcı tespitlerde bulundu.
 
Ben kapalı bir gazeteci olarak burada zaten zor günleri aşarak kabullendirdim eğer bu saldırının arkasında Müslüman bir grup çıkarsa Allah Avrupada yaşayan Türklerin ve müslümanların yardımsı olsun diyerek olayın ciddiyetini ortaya koydu .Aslan şuan tüm Fransada kırmızı alarm verildiğini şehrin ana ana noktalarında silahlı güvenlik güçleri konuşlanmış durumda dedi..
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR