Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEŞAL KATAR'DAN ÇIKARILDI MI ?
MEŞAL KATAR'DAN ÇIKARILDI MI ?
İsrail kaynaklı haberlerde iddia edilen HAMAS lideri Meşal Katardan çıkarıldı iddiası netleşmedi. Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet Rışk, Katar'ın Hamas lideri Halid Meşal'i sınırdışı ettiğine ilişkin iddiaları yalanladı.
7 Ocak 2015, 04:20

 

İsrail kaynaklı Haaaaaamas lideri Meşak Katardan çıkarıldı iddiası netleşmedi. Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet Rışk, Katar'ın Hamas lideri Halid Meşal'i sınırdışı ettiğine ilişkin iddiaları yalanladı. 

Rışk, Halid Meşal'in Doha'dan ayrılmasının istendiği haberleri hakkında AA'ya, "Halid Meşal'in Doha'ya terkedeceğine ilişkin haberler asılsızdır" dedi. 

Aynı şekilde Gazze'den Hamas'a yakın isminin açıklanmasını istemeyen ikinci bir kaynak "Halid Meşal'in Doha'dan kovulduğu ve merkezini Türkiye'ye taşıyacağına" ilişkin haberlerin asılsız olduğunu, hareketin lideri ve merkezinin halen Doha'da olduğunu söyledi. Söz konusu kaynak, "Katar, Halid Meşal'den ülke dışına taşınmasını istemedi. Bu konuda müzakerelerin tamamlanmadığı da sadece iddiadır" şeklinde konuştu.

Haberlerde, Katar'ın Meşal'den Doha'yı terketmesini ve genel merkezini başka bir ülkeye taşımasını istediği ve Hamas'ın Türkiye'ye taşınmaya hazırlandığı ileri sürülmüştü. 

Hamas'ın önde gelen isimlerden Mahmud Zahar da daha önce yaptığı açıklamada, Katar'ın Hamas'a desteğini durdurduğu ve Hamas'a Katar baskısı olduğu şeklindeki iddiaları yalanlamıştı. 

İsrail iddialardan memnun

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahson iddialarla ilgili "Katar'ın, Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'i sınır dışı etme kararını memnuniyetle karşılıyoruz" açıklamasında bulundu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Suriye'de çıkan çatışmalar dolayısıyla 2012 yılından bu yana Katar'ın başkenti Doha'da yaşıyor. 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR