Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARAR ŞÜPHEYİ ARTTIRDI
KARAR ŞÜPHEYİ ARTTIRDI
Avrupa'dan ilk tepki: Şüpheler daha da kuvvetlendi Yolsuzlukla suçlanan 4 Bakan'ın Yüce Divan'a gönderilmemesine AP'den ilk tepki geldi.
6 Ocak 2015, 20:41

 

Avrupa Parlamentosu (AP), dün TBMM Soruşturma Komisyonu’nun yolsuzluk iddialarının araştırılmasını engelleyen kararına tepki gösterdi.

AP Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarını eleştirdi.

"Bu karar, açık şekilde siyasi gücün istismar edildiği bir başka vakadır." diyen Harms, Erdoğan ve iktidarın yolsuzluk iddialarına yönelik tepkilerinin bütün şüpheleri daha da kuvvetlendirdiğini vurguladı. Harms, yolsuzluk iddialarına yönelik kabul edilebilir tek cevabın siyasi etkilere kapalı bir soruşturma olduğuna dikkat çekti. 

AP, Hollandalı Hristiyan Demokrat Ria Oomen Ruijten’in kaleme aldığı son Türkiye raporunda yolsuzluk iddialarının şeffaf şekilde araştırılması çağrısı yapmıştı. Bu yıl Hollandalı Sosyalist Kati Piri tarafından hazırlanacak AP Türkiye rapor taslağının Ocak ayı ortalarında açıklanması bekleniyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR