Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PAKİSTAN'DA ÖĞRENCİ KATLİAMI
PAKİSTAN'DA ÖĞRENCİ KATLİAMI
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde gerçekleşen olayda, silahlı kişiler bir askeri okulu bastı. Uluslararası ajanslara göre göre, çoğu öğrenci en az 114 çocuğun okulda kurşuna dizildiği bildirildi.
16 Aralık 2014, 09:39

 

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde gerçekleşen olayda, silahlı kişiler bir askeri okulu bastı. Uluslararası ajanslara göre   göre, çoğu öğrenci en az 114 çocuğun okulda kurşuna dizildiği bildirildi.

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı kişiler bir okuldaki yüzlerce öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. Şu ana kadar 114'den fazla öğrenci ve öğretmenin öldüğü saldırıyı Taliban üstlendi.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde gerçekleşen olayda, silahlı kişiler bir askeri okulu bastı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, çoğu öğrenci 114 kişinin öldüğü, 80'den fazla kişinin de yaralandığı saldırının ardından Pakistanlı komandolar olay yerine gitti.

Üzerlerinde bomba bulunan altı Taliban militanının, okula girerek etrafa rastgele ateş açtıkları bildirildi. Polis okulu güvenlik kordonuna alırken, militanların her birinin intihar komandosu olduğunu söyledikleri öne sürüldü.

Saldırıya uğrayan okulun, Pakistan'da ordu tarafından idare edilen 146 okuldan biri olduğu belirtildi. 10 ila 18 yaş arasındaki öğrencilerin okuduğu okulda, askeri personel ve sivillerin çocuklarının eğitim gördüğü açıklandı.

OPERASYON BAŞLADI

Pakistan Ordusu'nun kurtarma operasyonu başlattığını bildiren Anadolu Ajansı, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını belirtti.

Taliban'ın 'Tahrik-i Taliban Pakistan' adı verilen bir kolu saldırıyı üstlenirken, okula giren altı militana yaşları büyük öğrencileri öldürme emri verdikleri bildirildi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR