Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD İÇİN 50 BİN MİLİTAN SAVAŞIYOR
IŞİD İÇİN 50 BİN MİLİTAN SAVAŞIYOR
Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, terör örgütü IŞİD bünyesinde savaşan militan sayısının 50 bine ulaştığını tahmin ettiklerini söyledi.
26 Eylül 2014, 10:04

 

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, terör örgütü IŞİD bünyesinde savaşan militan sayısının 50 bine ulaştığını tahmin ettiklerini söyledi.

Bağımsız Devletler Topluluğu, Güvenlik Konseyi Sekreterleri ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Patruşev, "Irak ve Suriye'nin bir kısmını kontrol eden IŞİD güçlenmeye devam ediyor. Farklı tahminlere göre 30-50 bin arasında militan bu örgüt için savaşıyor." dedi.

IŞİD'in bir çok ülke açısından güvenlik sorunu olduğuna değinen Patruşev, "Silahlı IŞİD militanları iyi bir gerilla eğitimi alıyor. Zalimliklerindeki şöhret de biliniyor. Ortadoğu bölgesinden, Avrupa Birliği'nden, ABD ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden radikal gruplar buraya dahil oluyor. Bunlar evlerine döndüklerinde ulusal güvenlik açısından büyük tehdit oluşturacak." uyarısında bulundu.

Bunun barışa, küresel ve bölgesel düzeyde istikrara ve güvene karşı bir meydan okuma olduğunu hatırlatan Patruşev, "Afganistan kaynaklı bir tehdit de söz konusu. Burada güvenli bilginin sağlanması da önemli." hatırlatması yaptı.

IŞİD'le mücadele tek taraflı operasyonlara tepki gösteren Moskova, Suriye'de hedeflerin vurulmasında Şam yönetiminin izninin alınmasını ya da BM Güvenlik Konseyi'nden karar çıkarılmasını talep ediyor. Moskova'ya göre aksi uygulamalar uluslararası hukukun ihlali anlamına geliyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR