Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AVRUPA HAVAYOLU TRAFİĞİ FELÇ OLDU
AVRUPA HAVAYOLU TRAFİĞİ FELÇ OLDU
Alman Cockpit (VC) pilot sendikasına bağlı Lufthansa pilotları, Frankfurt'ta kısa ve orta mesafe uçuşlarda iş bırakma eylemi başlattı.
5 Eylül 2014, 20:12

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın pilotları, Frankfurt Havalimanı'nda iş bıraktı.

Alman Cockpit (VC) pilot sendikasına bağlı Lufthansa pilotları, Frankfurt'ta kısa ve orta mesafe uçuşlarda iş bırakma eylemi başlattı.

Lufthansa, grev sebebiyle 200'den fazla uçuşun iptal edildiğini ve yaklaşık 25 bin yolcunun grevden etkilendiğini bildirdi. Saat 23.00'e kadar sürecek eylemin etkilerinin yarın sabaha kadar devam etmesi bekleniyor.

Lufthansa, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, eylemden etkilenen yolcuları için 2 bin 200 otel odası rezerve edildiğini ve ayrıca Lufthansa ve Fraport'un vize sebebiyle Almanya'ya giremeyen yolcular için 500 yataklı alan oluşturduğunu duyurdu.

Lufthansa Yönetim Kurulu Üyesi Kay Kratky, yaptığı açıklamada, sendikanın eylemi geç duyurduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Grev sebebiyle oluşan aksaklıklardan dolayı yolcularımızdan özür diliyoruz. Sendika dün grevi saat 17.00'den sonra duyurduğu için çok kısa bir zamanımız vardı. Dün akşamdan beri yolcularımıza bilgi verebilmek için çalışıyoruz. Bu yılın en yoğun seyahat günlerinden biri olarak grevin cuma gününe, üç Alman eyaletinde okulların tatil sonuna denk gelmesi çok zor oldu. Ancak yine de yolcularımızın hedeflerine ulaşmaları için elimizden geleni yapacağız."

Almanya Tren Makinistleri Sendikasının eylemi

Öte yandan, Almanya Tren Makinistleri Sendikasının da Alman Demiryolu Deutsche Bahn personelinin yarın grev yapacağını duyurması sebebiyle yolcuların uçak yerine trenle seyahat etmeleri zora girdi.

Söz konusu eylemler Hessen, Rheinland Pflaz ve Saarland eyaletlerinde okul tatil sezonunun sona ermesiyle yolcuların seyahat planlarında değişiklik yapmasına sebep olacak.

Cockpit, Lufthansa yönetiminden erken emeklilik konusundaki taleplerini karşılamasını ve pilotların maaşlarına zam yapılmasını talep ediyor.

Almanya genelinde 9 bin 500 üyeye sahip Alman Cockpit (VC) sendikası, nisan ayında yaptığı uyarı grevinde Lufthansa yaklaşık 3 bin uçuşunu iptal etmiş, iptallerden 400 bin yolcu etkilenmişti

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR