Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD CANAVARLIĞI
IŞİD CANAVARLIĞI
Kuzey Irak’ta ABD ordusunun saldırılarına hedef olan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), yaklaşık iki sene önce Suriye’de kaçırılan Amerikalı gazeteci James Foley’nin (40) başının kesildiğini gösteren bir video yayınladı
20 Ağustos 2014, 10:20

 

 

IŞİD, 2 yıl önce Suriye’de kaçırılan Amerikalı gazeteci James Foley’nin (40) başının kesildiğini gösteren video yayınladı. Öte yandan İngiliz basını, ABD'li gazetecinin başını kesen IŞİD militanının İngiliz olduğunu iddia etti.
 
Beyaz Saray, Amerikan istihbarat camiasının, Irak  Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından Amerikalı bir gazetecinin kafası  kesilerek öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videonun gerçek olup olmadığını belirlemek için çalıştığını belirtti.
 
Obama'nın IŞİD'e dair yaptığı açıklama ile başyalayn videonun devamında ekrana 'Amerika'ya Mesaj yazısı geliyor. Yazının hemen devamında ise üzerine turunucu bir kıyafet giydirilmiş Amerikalı gazeteci ve yanında yüzü kapalı bir IŞİD militanı gözüküyor.
 
 
"BİRAZDAN YAŞAYACAĞIM ŞEY ABD HÜKÜMETİNİN SUÇLARININ BİR SONUCUDUR"
 
ABD'li gazeteci Foley ise karşısında bulunan şu metni okuyor: "Dostlarımı, ailemi ve sevdiklerimi benim gerçek katilim olan ABD hükümetine karşı ayaklanmaya çağırıyorum. Benim birazdan yaşayacağım şey ABD hükümetinin suçlarının bir sonucudur."
Görüntülerde IŞİD militanı "Bu, Amerikalı James Wright Foley. Hükümetiniz İslam Devleti’ne saldırılarda başı çekiyor. Bugün hava kuvvetleriniz Irak’ta her gün bize saldırıyor" diyor ve Foley'nin başını kesiyor, ardından yüzüstü düşen cesedininin üzerine kafasını bırakıyor.
 
Görüntülerde IŞİD militanı daha sonra, yine turuncu kıyafet giydirilen ve Ağustos 2013'ten beri haber alınamayan bir başka ABD’li gazeteci olan Steven Joel Sotloff’u göstererek, "Obama, bu Amerikan vatandaşının hayatı senin bir sonraki kararına bağlı" diyor ve görüntü sonlanıyor.
 
İNGİLİZ BASINI: "ABD'Lİ GAZETECİNİN KAFASINI KESEN IŞİD MİLİTANI İNGİLİZ"
 
Bugün en yüksek tirajlı üç İngiliz gazetesi, attıkları manşetlerde IŞİD militanı bir İngiliz'in Amerikalı gazetecinin başını kestiğini bildirdi.
 
The Sun "İngiliz tarafından başı kesildi" manşetli haberinde Amerikalı gazeteci James Foley'nin katilinin İngiliz lehçesine dikkat çekerken, Daily Mirror "İngiliz Cihatçı savaş muhabirinin başını kesti" manşetli haberinde IŞİD mensubu İngiliz Cihatçı'nın Amerikalı savaş muhabirini öldüren terörist olduğunu ileri sürdü.
Daily Mail'in manşeti de "İngiliz terörist Amerikalı gazetecinin kafasını kesti" oldu.
 
Gazeteler, IŞİD'in yayımladığı korkunç videodaki kafa kesen IŞİD militanının İngiliz telafuzlu olduğuna dikkat çektiler.
 
Irak ve Suriye'ye IŞİD ile çarpışmaya giden 600 İngiliz Cihatçının olduğuna dikkat çeken gazeteler, IŞİD'ın çektiği dehşet filmine İngiltere'de duyulan öfkeyi dile getirdiler.
 
İşid teröristi çıldırdı 
Irak'ın Enbar vilayetinde, Irak Şam ve İslam Devleti  (IŞİD) örgütü üyesi 2 kişinin, diğer militanlarla tartışmalarının ardından  düzenledikleri "intihar eylemi"nde 17 militanın öldüğü bildirildi. 
 
Enbar'ın Hadise İlçe Kaymakamı Abdulhakim el-Cuğeyfi,  ilçeye bağlı Bervane nahiyesinde, Irak ordusu tarafından  kuşatılan terör örgütü IŞİD militanlarının "psikolojik baskı" altında kaldığını  ve aralarına görüş ayrılıklarının baş gösterdiğini ifade etti. 
 
Militanlardan ikisinin, yaşanan bir tartışmanın ardından üzerindeki  "bomba kuşaklarını" patlattıklarını aktaran Cuğeyfi, olayda "intihar eylemcileri"  dahil 17 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti. 
 
Cuğeyfi, uzun süren kuşatma nedeniyle IŞİD militanlarının çeşitli  zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve savaş uçaklarının bölgeyi sürekli  bombalaması sonucunda oluşan "psikolojik baskının" örgütte tartışma ve görüş  ayrılıklarına yol açtığını savundu. 
 
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD  öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı  sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş,  çatışmalar yüzünden yüzbinlerce sivilin göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki  çatışmalar sürerken, Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları, silahlı grupların  kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor. 
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR