Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DONESK HAVAALANI KAPATILDI
DONESK HAVAALANI KAPATILDI
Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, operasyona paraşütçü birlikleri taşıyan Mi-8 askeri helikopterlerin yanı sıra SU -25 ve MiG-29 savaş uçaklarının katıldığı duyuruldu.
26 Mayıs 2014, 21:01

 

Bugün saat  13.00’de Rusya yanlısı  milis güçlere ait bir grubun havaalanını ele geçirerek şantaj yaptığını kaydeden Ukrayna ordusu terörle mücadele operasyonu sözcüsü Vladislav Selezniyov, "Gruba silahlarını bırakmalarını ve terörle mücadele grubuna teslim olmalarını istedik. Eğer talebimiz yerine getirilmezse Ukrayna ordusu havalimanını kontrol altına almak için askeri operasyon seçeneğini değerlendirecek…" uyarısında bulundu.

Ültimatomun reddedildiğini ve savaş uçaklarının kullanıldığını ifade eden sözcü, "İlk olarak Sukhoi Su-25 savaş uçakları uyarı uçuşu yaptı. Milis güçler panik oldu. Bundan sonra da Mikoyan MiG-29 uçakları savunma noktalarına saldırı gerçekleştirdi." dedi.

Savaş helikopterlerinden atılan bombalarla milis güçlerin kullandığı hava savunma sisteminin imha edildiği kaydedildi. Sözcü helikopterin düşürüldüğü yönündeki iddiaları ise yalanladı.

Bölgedeki AFP muhabiri, Ukrayna helikopterlerinin, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi 900 milyon dolar harcama yapılarak yenilenen Sergey Prokofiev Uluslararası Havalimanı'nın ana terminal binasını vurduğunu bildirdi.

Bölgede top ateşi ve silah sesleri duyulurken, havaalanının üzerinden dumanlar yükseldiği görüldü.

Havaalanının basın bürosundan bu
sabah yapılan açıklamada, Rusya yanlısı silahlı kişilerin saat 03.00 civarında havaalanına girdiği, herhangi bir çatışma veya saldırının olmadığı açıklanmıştı. Açıklamada, havaalanındaki tüm uçuşların saat 07.00'dan itibaren iptal edildiği duyurulmuştu

Havaalanında sivil kişilerin bulunmadığı gelen bilgiler arasında. Uçak seferleri ise sabah saatlerinden itibaren iptal edildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR