Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜNEY KORE'DE GEMİ FACİASI
GÜNEY KORE'DE GEMİ FACİASI
Güney Kore'de bugün sabah saatlerinde bir feribot henüz tespit edilmeyen bir sebeple batmaya başladı. Batan gemi ile alakalı yapılan açıklamalarda yanlışlıkların tespit edilmesi ise skandala neden oldu.
16 Nisan 2014, 21:21

 

Güney Kore'de bugün sabah saatlerinde bir feribot henüz tespit edilmeyen bir sebeple batmaya başladı. Batan gemi ile alakalı yapılan açıklamalarda yanlışlıkların tespit edilmesi ise skandala neden oldu.

İlk gelen açıklamalarda 107 kişinin kayıp olduğu, 368 yolcunun kurtarıldığı belirtilmişken, daha sonra 180 yolcunun kurtarıldığı 290 yolcunun hala kayıp olduğu bildirildi.

Güney Kore'nin güney batı sahillerinden 100 kilometre uzaklıktaki Jin adası yakınlarında bir yolcu gemisi, sabah saatlerinde batmaya başladı. Yolcularından bir çoğunun Jeju Adası'na eğitim gezisine giden liseli öğrenci ve öğretmenlerden oluşan geminin halen batma sebebi tespit edilemedi.

image

Geminin batmaya başlamasından sonra yardım sinyalleri göndermesi ile arama kurtarma yetkilileri hemen olay yerine intikal etmişlerdi. Yetkililer öğleden sonra yaptığı resmi açıklamada 477 kişinin bulunduğu gemiden 368 kişinin kurtarıldığını, 2 kişinin öldüğünü 107 kişinin ise halen kayıp olduğunu aktarmıştı. Yapılan açıklamadan bir buçuk saat sonra bir başka açıklama daha yapıldı. Önceki açıklamada yer alan sayılarda bir hata olduğunu dile getiren yetkili, kurtulanların sadece 180 kişi olduğunu, halen 290 kadar yolcunun kayıp olduğunu ifade etti. Açıklamalardaki sayıların bir biri ile uyuşmaması ülkede skandala sebep oldu. Hükümet ise net rakamları öğrenmek için harekete geçtiğini bildirdi.

Söz konusu yolcu gemisi hali hazırda sulara gömülürken, halen batma sebebi tespit edilemedi. Öte yandan gemiden kurtarılan yolcuların ise geminin ön tarafından bir çarpma sesi duyduklarını aktardığı bildirildi.

Öte yandan ordu ise deniz kuvvetlerinden özel birliklerini bölgeye sevk edeceklerini açıkladı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR